Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

MAJORITATEA ALEGĂTORILOR CARE AU PARTICIPAT LA ALEGERILE PENTRU FUNCŢIA DE GUVERNATOR AL GĂGĂUZIEI L-AU VOTAT PE GHEORGHE TABUNŞCIK

21.10.2002

Comrat. Mai mult de jumătate (50,99%) din alegătorii care au participat duminică la alegerile repetate pentru funcţia de guvernator al Găgăuziei l-au votat pe Gheorghe Tabunşcik, candidat al Partidului Comuniştilor, deputat în Parlamentul Moldovei.

Precum relatează agenţia INFOTAG, Ivan Petrov, preşedintele Comisiei Electorale din autonomie, a comunicat luni că, din cei 92,7 mii de alegători înscrişi în liste, s-au prezentat la urne 43,5 mii de persoane (46,91%). Potrivit legislaţiei, pentru validarea alegerilor repetate era suficientă chiar şi prezenţa unei treimi din alegători.

Pentru cel de-al doilea candidat, Mihail Formuzal, primarul oraşului Ceadîr-Lunga, au votat 18,5 mii de alegători (43,22%). Ultimul candidat admis pentru alegeri, Constantin Tauşangi, primarul Comratului, a fost sprijinit de circa 2,5 mii de concetăţeni (5,78%).

Petrov consideră că alegerile pot fi validate, "ele s-au desfăşurat la un nivel bun, fără obiecţii serioase, başcanul fiind desemnat". El a menţionat că rezultatele alegerilor vor deveni oficiale după ce vor fi validate de Tribunalul Comrat.

Gheorghe Tabunşcik s-a născut la 1 august 1939 în satul Copceac (Găgăuzia). A lucrat ca preşedinte al consiliului colhozurilor în Ceadîr-Lunga, prim-secretar al comitetului raional Comrat al Partidului Comunist, vicepreşedinte al Comitetului de stat pentru planificare, director-adjunct al reprezentanţei asociaţiei financiare internaţionale "Menatep". În anii 1995-1999, a fost guvernator al autonomiei. În anul 2001, a devenit deputat în parlament pe lista Partidului Comuniştilor.

INFOTAG precizează: Iniţial, la funcţia de guvernator au mai pretins trei candidaţi: Ilia Stamat, membru al executivului autonomiei, Stepan Topal şi Ivan Burgudji. Ultimii doi şi-au retras candidaturile, motivîndu-şi decizia prin condiţiile inegale ale alegerilor. Stamat a fost eliminat din cursa electorală de Comisia Electorală, care a descoperit semnături de sprijin false.

Adaugă comentariu

MAIB promotii