Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

MISIUNEA OSCE ESTE DECEPŢIONATĂ DE FAPTUL CĂ ALEGERILE REPETATE PENTRU FUNCŢIA DE GUVERNATOR AL GĂGĂUZIEI AU DECURS TOT CU ÎNCĂLCĂRI

25.10.2002

Chişinău. Misiunea OSCE în Moldova consideră că alegerile repetate pentru funcţia de guvernator al Găgăuziei au decurs, în linii mari, într-o atmosferă calmă, dar a atras atenţia asupra faptului că s-au remarcat un număr esenţial de încălcări de procedură.

Într-o declaraţie a misiunii, al cărei text a fost remis spre difuzare agenţiei INFOTAG, se aduce drept exemplu "înlăturarea unui candidat (Ilia Stamat - I) din cursa electorală doar cu 36 de ore pînă la deschiderea secţiilor de votare".

"Misiunea este decepţionată de faptul că autorităţile centrale, administraţiile şi consiliile locale nu au ţinut seama de îngrijorarea exprimată de Misiune şi de Congresul puterilor locale şi regionale din Europa (CPLRE) după primele alegeri, de la 6 octombrie, care au fost invalidate. Comisia electorală a Găgăuziei nu a respectat, încă o dată, termenul prevăzut de legislaţie pentru tipărirea şi difuzarea buletinelor de vot", se arată în declaraţie.

Autorii acesteia au atras atenţia asupra sprijinului esenţial acordat candidatului oficial al Partidului Comuniştilor, Gheorghe Tabunşcik, de către reprezentanţii administraţiei locale, ai consiliilor, precum şi ai autorităţilor centrale ale Moldovei.

Misiunea FMI a menţionat drept fapte negative "lipsa, în ziua alegerilor, în exemplare suficiente şi la un loc vizibil, a informaţiilor despre procedura de alegere şi controlul inadecvat al actelor votanţilor".

În plus, în unele secţii de votare din Vulcăneşti membrii comisiilor electorale nu au îndeplinit instrucţiunea privind ştampilarea buletinelor pe revers după votare, drept garanţie împotriva votărilor repetate şi a aruncării în urnă a cîtorva buletine concomitent. La aceste secţii, buletinele fuseseră ştampilate pînă la luarea buletinului de către alegător, reducîndu-se la zero rolul garanţiei.

În ciuda acestor carenţe şi a altora, Misiunea OSCE şi-a exprimat speranţa că "în viitoarele alegeri locale din Moldova, din luna mai 2003, precum şi în alegerile pentru Adunarea Populară a Găgăuziei, din septembrie 2003, vor fi îmbunătăţite eficienţa, imparţialitatea şi transparenţa implementării legislaţiei electorale".

Adaugă comentariu

MAIB promotii