Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

PREMIERUL VASILE TARLEV A CERUT SĂ SE ACCELEREZE PREGĂTIRILE PENTRU IMPLEMENTAREA OBLIGATORIE A ASIGURĂRII DE SĂNĂTATE

28.10.2002

Chişinău. Premierul Vasile Tarlev a cerut Casei naţionale de asigurări şi Ministerului Finanţelor să accelereze pregătirea bazei normative necesare pentru implementarea în Moldova a asigurării de sănătate obligatorii şi să prezinte documentele guvernului în termen de 15 zile.

Precum informează agenţia INFOTAG, citînd biroul de presă al guvernului, premierul a reamintit, într-o şedinţă specială, care a avut loc sîmbătă, că asigurarea de sănătate obligatorie se implementează de la începutul anului 2003, pentru care va trebui să se majoreze de 1,7 ori cheltuielile din sectorul sănătăţii. Tarlev a menţionat că reformarea sistemului sănătăţii din republică este sprijinită de Banca Mondială, care a prezentat guvernului un pachet respectiv de documente.

Participanţii la şedinţă, reprezentanţi ai ministerelor şi departamentelor, nu văd temei pentru tergiversarea procesului de implementare a asigurării de sănătate. Andrei Gherman, ministrul sănătăţii, aprecizat că pentru trecerea cît mai grabnică la asigurarea de sănătate este necesar să se opereze în regim de urgenţă modificări la legile cu privire la sănătate, cu privire la finanţele publice, cu privire la municipiul Chişinău şi cu privire la autoadministrarea socială. Problema principală rămîne finanţarea trecerii la asigurarea de sănătate. Premierul a obligat Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Finanţelor să identifice sursele de finanţare a asigurării obligatorii de sănătate.

Tarlev consideră drept necesar să se publice în presă proiectul Programului de asigurare de sănătate obligatorie pe anul 2003. Documentul trebuie să conţină volumul exact al asistenţei medicale pe care poate miza bolnavul asigurat. Premierul nu a exclus că în procesul discutării publice a proiectului ar putea parveni propuneri pentru ameliorarea stării de lucruri în sectorul naţional al sănătăţii.

INFOTAG precizează: Proiectul de lege a bugetului pe anul 2003, aprobat de parlament în două lecturi, prevede direcţionarea pentru sectorul sănătăţii a 748,1 mln. de lei - cu 14% mai mult decît în anul 2002. Guvernul plănuieşte să creeze un fond special pentru asigurarea de sănătate obligatorie, care va fi format din defalcările angajatorilor a 2% din fondul de salarii şi de cetăţeni - 2% din venituri.

Adaugă comentariu

MAIB promotii