Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

PARLAMENTUL A VOTAT ÎN LECTURĂ DEFINITIVĂ LEGEA BUGETULUI PE ANUL 2003

15.11.2002

Chişinău. În şedinţa de vineri, parlamentul a votat în lectură definitivă Legea bugetului pe anul 2003. Pentru adoptarea documentului au votat 72 de deputaţi, cinci votînd împotrivă.

Precum relatează reporterul parlamentar al agenţiei INFOTAG, deputaţii au lăsat în vigoare în lectura a treia parametrii de bază ai bugetului care au fost propuşi de guvern: veniturile de 3,999 mlrd. de lei, cheltuielile de 4,2 mlrd. de lei, iar deficitul de 201 mln. de lei.

Vineri, deputaţii au discutat chestiunile ce ţin de învăţămînt şi de repartizarea mijloacelor din fondul rutier, costul licenţei staţiilor de radio şi tv pentru dreptul de a emite, probleme privind majorarea indemnizaţiilor pentru copii şi invalizi etc. Deputaţii au prevăzut în buget suplimentar 8,2 mln. de lei pentru cheltuielile legate de viitoarea exercitare de către Republica Moldova a preşedinţiei Comitetului de Miniştri al Consiliului Europei în anul 2003. Iniţial se preconiza că aceste mijloace vor fi colectate din transferurile ambasadelor Moldovei din străinătate a 10 la sută din mijloacele obţinute pentru prestarea serviciilor de consultanţă, însă ulterior s-a renunţat la aceste surse.

Legislatorii au majorat, de asemenea, de la 18 mii de lei pînă la 36 mii de lei costul licenţei pentru dreptul de a produce, a importa şi comercializa angro băuturi alcoolice şi alcool etilic. Unii deputaţi au propus să se majoreze plata pînă la 90 de mii de lei, însă majoritatea s-a opus, argumentîndu-şi poziţia că un plafon atît de înalt contravine principiilor OMC.

Majoritatea parlamentară a pledat împotriva îngheţării datoriilor populaţiei către "Termocom" SA, în valoare de 200 mln. de lei, şi către "Apă-canal", de 120 mln. de lei. Deputaţii au argumentat acest lucru prin faptul că în prezent această chestiune este discutată în guvern.

Deputaţii au respins, de asemenea, propunerea de a se majora indemnizaţiile pentru copii şi invalizi, explicînd acest lucru prin lipsa mijloacelor la buget.

Vicepremierul Vasile Iovv le-a mulţumit deputaţilor pentru munca eficientă la adoptarea legii, menţionînd că bugetul prevede venituri cu 602 mln. de lei mai mult ca în anul curent. El a recunoscut că aceste mijloace sînt puţine pentru soluţionarea problemelor cu care se confruntă republica, dar "guvernul va depune eforturi pentru majorarea veniturilor". Iovv consideră acest lucru absolut real, deoarece creşte vizibil volumul producţiei în industrie şi în agricultură.

Adaugă comentariu

MAIB promotii