Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

KIMMO KILJUNEN ESTE DECEPŢIONAT DE FAPTUL CĂ RUSIA NU VA REUŞI SĂ-ŞI RETRAGĂ ARMAMENTUL DIN MOLDOVA PÎNĂ LA FINELE ANULUI 2002

20.11.2002

Chişinău. Kimmo Kijunen, vicepreşedinte al Adunării Parlamentare a OSCE, care întreprinde în aceste zile o vizită în Republica Moldova, a declarat marţi seara, în cadrul unei conferinţe de presă, că este decepţionat de faptul că Rusia nu va reuşi să-şi retragă armamentul din regiunea transnistreană pînă la finele anului 2002.

După cum relatează agenţia INFOTAG, el a amintit că Rusia şi-a asumat acest angajament în anul 1999, în cadrul summitului OSCE de la Istanbul.

"OSCE nu o dată şi-a făcut publică poziţia precum că Rusia ar trebui să respecte termenele fixate la Istanbul. Speram că acest lucru se va întîmpla şi chiar sesizasem pe parcurs unele progrese. Am vizitat mai înainte depozitele de la Colbasna şi am văzut că mult armament a fost, totuşi, evacuat. Regret că procesul nu a fost finalizat la timp", a spus vicepreşedintele Adunării Parlamentare a OSCE.

Kimmo Kiljunen a declarat că OSCE ar trebui acum să stabilească un nou termen în care Rusia să-şi retragă armamentul din Republica Moldova şi, "cu cît mai repede va fi fixată o nouă dată, cu atît va fi mai bine".

El a comunicat că chestiunea urmează să fie discutată în cadrul reuniunii Comitetului de Miniştri al OSCE, care va avea loc în luna decembrie în Portugalia.

Vicepreşedintele Adunării Parlamentare a OSCE a avut marţi întrevederi cu mai multe persoane oficiale, printre care se numără: preşedintele Vladimir Voronin, speakerul Eugenia Ostapciuc, vicespeakerii Vadim Mişin şi Mihail Camerzan etc.

Preşedintele Vladimir Voronin a declarat, în cadrul întrevederii cu Kimmo Kiljunen, că Moldova va susţine orice iniţiativă a comunităţii europene în vederea soluţionării problemei transnistrene. În opinia şefului statului, conflictul poate fi soluţuionat doar prin eforturile comune ale Moldovei, organismelor internaţionale şi ale altor state.

Vladimir Voronin şi-a reconfirmat poziţia precum că acordul propus de OSCE la Kiev în vara acestui an constituie o bază bună pentru soluţionarea conflictului.

El s-a arătat convins de faptul că un factor decisiv în procesul de rezolvare a problemei îl constituie anihilarea surselor de finanţare a regimului de la Tiraspol. În acest sens, şeful statului s-a pronunţat pentru contracararea contrabandei şi a traficului de armament care are loc în această regiune.

Vladimir Voronin a indicat că o posibilitate ar fi instituirea posturilor vamale mixte moldo-ucrainene de-a lungul frontierei de stat din regiunea transnistreană.

Adaugă comentariu

MAIB promotii