Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

ÎN ŞCOLILE ŞI ÎN GRĂDINIŢELE DE COPII DIN MOLDOVA, POSIBIL, ZIUA VA ÎNCEPE CU INTONAREA IMNULUI DE STAT

10.12.2002

Chişinău. În timpul apropiat, fiecare zi la şcolile şi grădiniţele de copii din Republica Moldova va începe, posibil, cu intonarea imnului de stat. Acest lucru este prevăzut în proiectul de lege despre modificarea Legii privind imnul de stat, care a fost avizat pozitiv luni de guvern.

Precum informează agenţia INFOTAG, după ce parlamentul va adopta modificările, copiii din grupele pregătitoare de la gădiniţe şi elevii din clasele primare vor trebui să intoneze în fiecare dimineaţă imnul de stat.

Prezentînd iniţiativa legislativă guvernului, Ion Morei, ministru al justiţiei, a declarat că aceasta are menirea "de a educa copiii în spiritul patriotismului şi al respectării simbolurilor statului".

În şedinţa de guvern s-a menţionat că, "în ultimii ani, nimeni nu s-a ocupat de problemele de educaţie patriotică". Ideea de a se introduce în şcoli şi grădiniţe intonarea obligatorie a imnului naţional aparţine premierului Vasile Tarlev şi se înscrie în complexul de măsuri pentru întărirea spiritului patriotismului în rîndul cetăţenilor Republicii Moldova. Şeful cabinetului de miniştri a propus acest program după vizita pe care a efectuat-o în SUA în primăvara anului 2002. La revenirea în republică, premierul i-a obligat pe toţi angajaţii din organele de conducere de stat să poarte, după exemplul americanilor, insigne cu drapelul de stat al Republicii Moldova.

Actualul imn de stat a fost aprobat de parlament în anul 1995. Acesta este cîntecul scris de Alexandru Cristea pe versurile poetului Alexei Mateevici, "Limba noastră". Timp de trei ani după proclamarea Independenţei Moldovei, imnul republicii a fost "Deşteaptă-te, române". În anul 1994, după anunţarea unui concurs pentru un nou imn, a fost aprobat drept imnul provizoriu "Limba noastră". Comisia de concurs a decis că lucrările propuse nu se potrivesc pentru imnul de stat, aprobînd imnul provizoriu drept imnul permanent.

Adaugă comentariu

MAIB promotii