Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

REPUBLICA MOLDOVA ŞI BULGARIA AU CONVENIT SĂ COOPEREZE ÎN PROBLEME CE ŢIN DE INTEGRAREA EUROPEANĂ ŞI DE ASIGURAREA SECURITĂŢII

20.01.2003

Chişinău. Republica Moldova şi Bulgaria au convenit să coopereze "în probleme ce ţin de integrare în structurile europene şi de asigurare a securităţii în Europa". Acest lucru se arată în Declaraţia comună, semnată de preşedinţii Vladimir Voronin şi Gheorghi Pîrvanov la sfîrşitul vizitei oficiale de două zile la Chişinău a preşedintelui Bulgariei.

Părţile au subliniat "importanţa Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa ca un mecanism eficient care, împreună cu alte organizaţii şi structuri regionale, joacă un rol important în întărirea securităţii şi a stabilităţii, în stimularea proceselor democratice şi a cooperării economice între statele-membre ale OSCE".

"Exprimîndu-şi îngrijorarea în legătură cu creşterea pericolului tuturor formelor de terorism internaţional, cu posibilităţile de proliferare a armelor de distrugere în masă, cu extinderea fenomenului crimei organizate", preşedinţii Republicii Moldova şi Bulgariei au subliniat necesitatea solidarităţii internaţionale în combaterea terorismului, precum şi "a tuturor provocărilor şi ameninţărilor pentru securitate".

Republica Moldova şi Bulgaria s-au pronunţat, de asemenea, pentru "impulsionarea şi dezvoltarea cooperării bilaterale în interesul popoarelor celor două ţări".

Vladimir Voronin şi Gheorghi Pîrvanov au menţionat "necesitatea impulsionării în continuare a cooperării bilaterale în sfera ştiinţei, a culturii şi învăţămîntului". Ei s-au pronunţat pentru intensificarea cooperării dintre instituţiile de învăţămînt din cele două ţări, pentru inaugurarea Universităţii Bulgare de Stat în Republica Moldova.

În document se subliniază îndeosebi rolul bulgarilor din Moldova, "care constituie o legătură vie între popoarele din cele două state prietene".

Preşedintele Gheorghi Pîrvanov a mulţumit statului moldovenesc pentru grija faţă de etnicii bulgari, care locuiesc compact în sud-estul Moldovei şi au propria formaţiune teritorial-administrativă - judeţul Taraclia.

Adaugă comentariu

MAIB promotii