Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

EXPERŢII IDIS "VIITORUL" CONSIDERĂ NEJUSTIFICATĂ PRECONIZATA REVENIRE LA SISTEMUL DE RAIOANE

24.01.2003

Chişinău. Experţii Institutului pentru democraţie şi iniţiative sociale (IDIS) "Viitorul" afirmă că argumentele pe care le aduc reprezentanţii partidului de guvernămînt în favoarea trecerii de la sistemul de judeţe la cel de raioane sînt neîntemeiate.

Potrivit relatărilor agenţiei INFOTAG, Victor Popa, expert IDIS, a menţionat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că nici actuala guvernare nu crede că revenirea la raioane ar putea contribui la soluţionarea problemelor economice, politice şi administrative, dar insistă asupra acestei schimbări, date fiind promisiunile pe care le-a făcut în campania electorală.

În opinia sa, pe fundalul unei tendinţe generale europene, de constituire a unor regiuni mari şi puternice, revenirea Moldovei la raioane mici, de tip sovietic, este lipsită de logică. În calitate de exemplu în acest sens el a adus România, care examinează posibilitatea trecerii de la sistemul de 40 de judeţe la cel de opt regiuni mari şi puternic dezvoltate.

"Comuniştii spun că, în prezent, în administraţia publică locală lucrează un număr mare de funcţionari, dar acest număr va fi şi mai mare după constituirea raioanelor. Prin urmare, se vor majora şi cheltuielile legate de întreţinerea aparatului. Un alt argument este că aleşii locali trebuie aduşi aproape de cetăţeni, dar oamenii nu au nevoie de ca funcţionarii să le fie aproape, ci de acces liber la serviciile publice, care, în momentul de faţă, sînt accesibile. Şirul exemplelor ar putea fi continuat la nesfîrşit" - a menţionat Victor Popa.

Veaceslav Ioniţă, expert IDIS, s-a arătat convins de faptul că situaţia economică în republică, în general, şi în teritorii, în particular, se va înrăutăţi simţitor.

"Tot potenţialul economic se va concentra în viitoarele centre raionale, iar satele vor degrada complet. În prezent, potenţialul economic este repartizat relativ uniform: el există atît în centrele judeţene, cît şi în oraşele care fac parte din acest judeţ", a spus el.

Adaugă comentariu

MAIB promotii