Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

PENTRU RESTAURAREA INTEGRALĂ A BISERICII "ADORMIREA MAICII DOMNULUI" E NEVOIE DE CIRCA $700 MII

27.01.2003

Chişinău. Pentru restaurarea integrală a biseriicii "Adormirea Maicii Domnului" din Căuşeni, judeţul Tighina, e nevoie de circa $700 mii. Acest lucru l-a comunicat agenţiei INFOTAG Eugen Bîzgu, arhitect, specialist principal în Direcţia patrimoniu cultural şi restaurări din cadrul Ministerului Culturii.

Eugen Bîzgu a comunicat că biserica datează din secolul XVI şi este una din cele mai importante din Europa.

"Primele lucrări de restaurare au demarat anul trecut, cînd au fost efectuate lucrări în valoare de peste $20 mii. În anul curent, se preconizează continuarea săpăturilor arheologice, terasarea terenurilor, lucrări de drenaj, instalarea unui system de evacuare a apelor freatice, restabilirea gardului şi a porţii bisericii, precum şi instalarea plăcii cu inscripţia "Monument ocrotit de stat", susţine Bîzgu.

El a menţionat că pentru lucrările preconizate pentru anul 2003 consiliul judeţean din Tighina va aloca circa $5 mii.

"Cele mai complicate şi mai costisitoare lucrări sînt cele de restaurare a frescelor, care se află într-o stare deplorabilă. La momentul actual, lucrăm la un proiect de pe care îl vom prezenta unei fundaţii din SUA ce se ocupă cu restaurarea frescelor, care sperăm că ne va acorda un grant pentru finanţarea acestor lucrări", a precizat Eugen Bîzgu.

El a mai relatat că în curînd vor începe şi lucrările de restaurare la mănăstrirea Căpriana, ce datează din sec. XV.

"Şi restaurarea acestui monument de arhitectură este foarte costisitoare. În urma calculeleor, am constat că e nevoie de 8,5 mln. de lei (circa $600 mii). Sperăm că în urma apelului lansat de către preşedintele ţării, Valdimir Voronin, cu privire la acest proiect, se vor găsi finanţe", a declarat Bîzgu.

INFOTAG precizează: la momentul actual, în Republica Moldova sînt înregistrate 15 mii de monumente de istorie şi cultură, 5698 dintre care sînt luate oficial sub protecţia statului.

Adaugă comentariu

MAIB promotii