Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

PREZIDIUL ACADEMIEI DE ŞTIINŢE A MOLDOVEI L-A LĂSAT ÎN FUNCŢIE PE DIRECTORUL GRĂDINII BOTANICE DIN CHIŞINĂU

31.01.2003

Chişinău. Prezidiul Academiei de Ştiinţe (AŞ) a Moldovei l-a lăsat pe Alexandru Cibotaru în funcţia de director al Grădinii botanice.

Precum au relevat pentru agenţia INFOTAG surse de la AŞ, colectivul de savanţi de la Grădina botanică i-a exprimat vot de blam directorului şi a cerut demiterea sa. Principalul motiv al acestei decizii a colectivului este lipsa transparenţei în gestionarea fondurilor extrabugetare ale Grădinii botanice.

Grădina botanică din Chişinău a fost inaugurată în anul 1972 pentru efectuarea cercetărilor ştiinţifice. Mult timp, aceasta a fost închisă pentru vizite, în ultima vreme, în lipsa mijloacelor, acest obiectiv unic s-a degradat. Acum doi ani, administraţia grădinii a încheiat un acord privind activitatea în comun, pe un termen de 10 ani, cu Centrul comercial internaţional Elat. Într-un timp relativ scurt, partenerul Grădinii botanice a amenajat frumos grădina. Pe teritoriul acesteia s-a făcut ordine, pe gazoane au fost sădite mii de tufe de trandafiri, iar de-a lungul aleilor - copaci de specii de foiase.

Graţie infrastructurii create aici de Elat - aleile iluminate, restaurantul, parcurile, lacurile, colţul cu fazani, cu cai, struţi, parcări pentru autoturisme -, chişinăuenii îşi petrec aici zilele de odihnă din primăvară devreme pînă toamna tîrziu, sărbătorindu-şi zilele de naştere şi alte zile memorabile. În anul 2002, Elat SA a construit în grădina botanică un palat al căsătoriilor, în care au început să se desfăşoare ceremoniile legate de căsătorii.

Precum a relevat pentru agenţia INFOTAG Leonid Volneanski, director general al societăţii Elat, compania pe care o conduce el îndeplineşte toate condiţiile contractului privind activitatea în comun.

Volneanski spune că colectivul de savanţi nu a înaintat nici un fel de pretenţii faţă de Elat SA.

"Graţie activităţii în comun, savanţii au obţinut posibilitatea de a-şi desfăşura cercetările ştiinţifice pe teritoriul păzit. Dacă vor apare anumite pretenţii faţă de Elat SA, noi putem părăsi grădina botanică, dar din cauza aceasta, pînă la urmă, vor avea de pierdut orăşenii, cărora le place să se odihnească aici", a afirmat Leonid Volneanski.

Adaugă comentariu

MAIB promotii