Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

MINISTRUL REINTEGRĂRII CONSIDERĂ DREPT FOARTE IMPORTANT ROLUL MASS MEDIA ÎN SOLUŢIONAREA PROBLEMEI TRANSNISTRENE

04.02.2003

Chişinău. Vasile Şova, ministrul reintegrării Moldovei, consideră drept "foarte important" rolul mass media în soluţionarea problemei transnistrene. Precum informează agenţia INFOTAG, el a declarat acest lucru în timpul unei întîlniri cu şefii de redacţii, pe care a avut-o marţi.

Şova i-a chemat pe ziariştii de pe ambele maluri ale Nistrului să fie mai toleranţi, să elaboreze proiecte comune pentru apropierea populaţiei şi crearea unei opinii publice favorabile pentru soluţionarea conflictului transnistrean.

"Pentru aceasta, ar trebui să fie cît mai puţine materiale emoţionale, declaraţii agresive", a subliniat ministrul.

El a afirmat că ministrul reîntegrării cu aparatul său, de 15 angajaţi, va executa funcţiile mecanismului de coordonare în restabilirea integrităţii teritoriale a Moldovei.

Expunîndu-şi atitudinea faţă de problemă, ziariştii au menţionat faptul că organele puterii de stat nu au o concepţie clară în problema Transnistriei. Dumitru Ciubaşenco, redactorul ziarului "Moldavskie vedomosti", a menţionat că "nu ar trebui să se pună căruţa înaintea cailor şi să li se ceară ziariştilor să contribuie la soluţionarea problemei Transnistriei".

"Problema Transnistriei nu va fi soluţionată pînă cînd nu se vor înţelege doi oameni: Vladimir Voronin şi Igor Smirnov. Cele două persoane deja de mai bine de jumătate de an nu poartă deloc negocieri. Eu, de pildă, nu cunosc poziţia lor în această problemă principială", a menţionat el.

Şefii publicaţiilor au constatat lipsa totală a transparenţei organelor puterii de stat din Moldova în problema soluţionării problemei transnistrene. Ei au amintit că la 16 mai 2001 preşedintele Voronin şi liderul Transnistriei, Smirnov, au semnat un acord de cooperare în domeniul presei.

În opinia ziariştilor, acest document dădea speranţe că şefii celor două părţi au decis să pună capăt războiului informaţional. Însă în curînd acest document a fost dat uitării de către publicaţiile de stat, care au declanşat un nou val de confruntări în timpul campaniei electorale din Transnistria.

Şefii publicaţiilor şi-au exprimat speranţa că ministrul reintegrării, care a organizat, pentru prima oară în ultimii 10 ani, o astfel de discuţie, va contribui la schimbarea situaţiei.

În ajun, preşedintele Vladimir Voronin a semnat un decret prin care a pus în sarcina lui Vasile Şova toate obligaţiile de coordonare a activităţii organelor puterii de stat şi purtarea negocierilor pentru soluţionarea conflictului transnistrean. Concomitent, au fost abrogate decretele privind constituirea altor comisii pentru aceste probleme. Vasile Sturza a fost eliberat de obligaţiile de reprezentant al preşedintelui Moldovei în negocieri. Se aşteaptă că în una din următoarele zile el va fi numit la alt loc de lucru.

Adaugă comentariu

MAIB promotii