Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

SPEAKERUL EUGENIA OSTAPCIUC CONSIDERĂ CĂ NOUA SESIUNE PARLAMENTARĂ VA FI UNA "DESTUL DE ÎNCORDATĂ"

06.02.2003

Chişinău. Speakerul Eugenia Ostapciuc consideră că noua sesiune parlamentară va fi "destul de încordată". Ea a făcut o declaraţie în acest sens joi, în cuvîntul său de deschidere a sesiunii de primăvară-vară a parlamentului.

După cum relatează agenţia INFOTAG, speakerul a menţionat că deputaţii urmează să adopte în următoarele luni 154 de proiecte de legi. Totodată, ea nu a exclus că pe parcurs pot apărea şi alte documente care, iniţial, nu au fost incluse în programul de lucru.

Eugenia Ostapciuc a spus că la întocmirea programului de lucru s-a ţinut cont de situaţia reală din republică şi de evenimentele care s-ar putea produce pe durata sesiunii. Astfel, parlamentul va adopta legi menite să contribuie la îmbunătăţirea nivelului de trai al populaţiei, la combaterea corupţiei şi a economiei subterane, la îmbunătăţirea situaţiei veteranilor şi a şomerilor.

Speakerul a menţionat că parlamentul va adopta şi un şir de legi scopul cărora este de a contribui la edificarea statului de drept în Republica Moldova. Printre acestea se numără noile coduri de procedură civilă şi penală, Legea privind controlul public asupra activităţii de stat, Legea privind contracararea activităţii extremiste etc.

Eugenia Ostapciuc a spus că în primăvara acestui an urmează să aibă loc şi alegeri locale. Ea şi-a exprimat speranţa că scrutinul respectiv nu va afecta activitatea legislativă a deputaţilor.

Speakerul a menţionat că parlamentul va asigura continutatea politicii externe a Republicii Moldova, racordînd legislaţia la standardele internaţionale şi ţinînd cont de perspectiva aderării la Uniunea Europeană.

Ea a mai spus că noua sesiune va fi marcată de exercitarea de către Moldova a preşedinţiei în Adunarea Parlamentară a Cooperării Economice la Marea Neagră şi de preluarea de către republica noastră a preşedinţiei Comitetului de Miniştri al Consiliului Europei.

Speakerul a chemat deputaţii să colaboreze eficient pentru a îndreptăţi încrederea pe care a investit-o în ei poporul. Ea şi-a exprimat regretul că cele două fracţiuni de opoziţie, cu excepţia a trei deputaţi din ASDM, au decis să boicoteze şedinţele plenare ale parlamentului.

"Aceasta demonstrează că opoziţia nu doreştre să conlucreze cu noi. Nu le-am dat motive să procedeze astfel. Toate disensiunile trebuie soluţiionate în parlament, dar nu prin boicotări, pichetări şi alte acţiuni de stradă", a declarat Eugenia Ostapciuc.

Adaugă comentariu

MAIB promotii