Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

PREŞEDINTELE VLADIMIR VORONIN SE PRONUNŢĂ PENTRU CREAREA UNEI IMAGINI POZITIVE ŢĂRII

20.02.2003

Chişinău. Preşedintele Moldovei, Vladimir Voronin, consideră că "republica are nevoie stringentă de o imagine pozitivă". Precum informează agenţia INFOTAG, el a făcut declaraţii în acest sens miercuri seara, la lansarea programului de iniţiative culturale "Lumea, ca oglindă pentru Moldova".

Şeful statului a salutat iniţiativa lansată de Şcoala Superioară de Antropologie, care realizează o serie de proiecte ce ţin de valorificarea moştenirii culturale.

În prezent, începe o campanie serioasă de promovare a imaginii Republicii Moldova. Este foarte important ca, în acest caz, toate să se facă la iniţiativa de jos. Trebuie să schimbăm faţa ţării, pentru a ne simţi confortabil în familia popoarelor lumii. Este umilitoare imaginea celei mai sărace ţări din Europa, ai cărei cetăţeni sînt nevoiţi să-şi vîndă organele interne sau să se vîndă în sclavie", a subliniat Voronin.

El i-a chemat pe participanţii la for "să promoveze o imagine pozitivă, să-şi găsească pe această cale aliaţi şi prieteni".

Referindu-se la valorificarea moştenirii culturale, preşedintele i-a îndemnat pe savanţi să aibă o atitudine obiectivă şi plină de grijă faţă de istoria, cultura şi tradiţiile care s-au păstrat în Moldova.

"Adevărul istoric nu poate consta în faptul de a face să intre în conflict oameni şi ţări. Nu poate fi adevăr istoric ceea ce neagă istoria unui stat suveran", a subliniat Voronin.

În cadrul lansării proiectului, a avut loc "o masă rotundă" pe tema "Şapte lumi ale Europei: moştenire actuală", la care au participat savanţi din diferite ţări. Participanţii la "masa rotundă" au menţionat aşezarea unică a Moldovei, la răscrucea de lumi şi civilizaţii.

Iniţiatorii proiectului "Lumea, ca oglindă pentru Moldova" deja au realizat o serie de proiecte importante, printre care se numără "Cetăţile Moldovei", "Nistrul, teritoriu al vieţii". Planurile pentru viitorul apropiat ale savanţilor moldoveni prevăd realizarea unor noi programe, la care să participe colegi din alte ţări. Printre aceste proiecte se numără "China-Moldova: sub acelaşi cer", "Turcia-Moldova: fără cuceritori şi cuceriţi".

Adaugă comentariu

MAIB promotii