Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

PARLAMENTUL A ADOPTAT ÎN LECTURĂ DEFINITIVĂ NOUA LEGE CU PRIVIRE LA ADMINISTRAŢIA PUBLICĂ LOCALĂ

18.03.2003

Chişinău. Parlamentul a adoptat marţi, în cadrul unei şedinţe extraordinare, noua Lege cu privire la administraţia publică locală.

După cum relatează agenţia INFOTAG, deputaţii s-au întrunit într-o şedinţă extraordinară, deoarece joi urmează să fixeze data alegerilor locale din această primăvară, care se vor desfăşura în conformitate cu noua Lege cu privire la administraţia publică locală.

Documentul prevede că primarii vor fi aleşi în continuare de către popor, prin vot direct, nu după cum intenţionau iniţial comuniştii - de către consiliile locale. Consiliile locale vor numi şi revoca, în caz de necesitate, din funcţie doar viceprimarii şi secretarii primăriilor.

Prin Lege, este lichidată funcţia de prefect, care pînă în prezent era reprezentantul guvernului în teritorii. În locul acestuia, controlul asupra autorităţilor locale va fi efectuat direct de către Cancelaria de stat.

În Lege figurează o astfel de noţiune nouă, cum este "preşedinte al raionului". Acesta va fi "autoritatea executivă a consiliului raional".

Noua lege cu privire la administraţia publică locală stabileşte numărul concret de consilieri în localităţi, în funcţie de numărul locuitorilor, condiţiile în care se pot întruni consiliile locale, atribuţiile lor, precum şi situaţiile în care acestea se consideră dizolvate.

Victor Stepaniuc, liderul fracţiunii majoritare, le-a declarat jurnaliştilor că varianta finală a noii Legi cu privire la administraţia publică locală, adoptată marţi de parlament, constituie "un compromis dintre partidul de guvernămînt şi experţii Consiliului Europei".

"Consider că nu numai noi am făcut cedări, ci şi experţii CE. Desigur, noi nu am adoptat varianta asupra căreia am insistat iniţial (primarii să fie aleşi de consiliile locale - I), dar am reuşit să convingem CE de faptul că reforma făcută în acest domeniu anterior a avut urmări nefavorabile şi de aceea am revizuit-o considerabil", a spus el.

Victor Stepaniuc consideră că intrarea Legii în vigoare va pune capăt "haosului din domeniul administraţiei publice locale, cînd puterea din teritorii, practic, nu se supunea nimănui şi încălca legislaţia în vigoare".

Adaugă comentariu

MAIB promotii