Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

CONFERINŢĂ DE PRESĂ LA AGENŢIA INFOTAG : MIHAI PETRACHE, LIDERUL UNIUNII CENTRISTE, VA CANDIDA LA POSTUL DE PRIMAR GENERAL AL MUNICIPIULUI CHIŞINĂU

14.04.2003

Chişinău. Uniunea Centristă din Moldova (UCM) a decis să participe cu propriile liste de candidaţi la alegerile locale din 25 mai 2003. Pentru postul de primar general al municipiului Chişinău, din partea UCM, va candida liderul formaţiunii, Mihai Petrache.

Mihai Petrache s-a arătat convins luni, în cadrul unei conferinţe de presă, organizate în incinta agenţiei INFOTAG, că formaţiunea sa a procedat corect, adoptînd decizia de a participa de sine stătător la alegerile locale.

"Experienţa din ultimii 12 ani ne demonstrează că blocurile electorale au împiedicat alegătorii să identifice forţele politice serioase, cu un mesaj clar şi bine chibzuit. Din acest punct de vedere, sîntem fermi convinşi că am procedast corect", a declarat Petrache.

Mihai Petrache este destul de optimist în ceea ce priveşte şansele sale în calitate de candidat la postul de primar al capitalei. El consideră greşită opinia precum că există "doi candidaţi-giganţi" - Serafim Urecheanu şi Vasile Zgardan, iar restul candidaţilor nu au nici o şansă.

"Nici un partid şi nici un candidat nu are garanţia succesului. Chişinăul nu este moşia politica a vreunui candidat. Primarii nu se nasc - primarii devin, de aceea nu face să vorbim despre şansele mari ale cuiva şi despre şansele nule ale altora", a menţionat liderul UCM.

Mihai Petrache a spus că formaţiunea sa va prezenta alegătorilor un program electoral care nu va ceda cu nimic programelor aşa-numitelor partide şi blocuri puternice. El a declarat că UCM dispune de mulţi profesionişti, cu experienţă de lucru în administraţia locală, care sînt în stare să-şi asume responsabilitatea pentru soluţionarea problemelor locuitorilor Chişinăului.

Liderul UCM a spus că, în cazul în care va deveni primar, va acorda atenţie soluţionării unor astfel de probleme, cum ar fi: aprovizionarea capitalei cu apă caldă, resurse termice şi energetice, reparaţia capitală a drumurilor, crearea noilor locuri de muncă, perfecţionarea sistemului de impozitare a agenţilor economici etc.

Mihai Petrache a respins presupunerile precum că "în spatele deciziei UCM de a participa de sine stătător la alegeri se află ex-preşedintele Petru Lucinschi" (Mihai Petrache a deţinut pe timpul preşedinţiei lui Petru Lucinschi funcţia de şef al administraţiei prezidenţiale şi cea de consilier în probleme de drept - I).

Adaugă comentariu

MAIB promotii