Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

ŞTEFAN ODAGIU CONSIDERĂ CĂ SĂRĂCIA RĂMÎNE PRINCIPALA PROBLEMĂ A MOLDOVEI

18.04.2003

Chişinău. "Fenomenul sărăciei rămîne o problemă majoră în Moldova", a menţionat vicepremierul Ştefan Odagiu, ministru al economiei.

Precum transmite agenţia INFOTAG, Odagiu a prezentat joi, în cadrul unei şedinţe comună a Comitetului interministerial pentru dezvoltare durabilă şi a Consiliului pentru participare la procesul de elaborare a versiunii finale a Strategiei de Creştere Economică şi Reducere a Sărăciei (SCERS). El a concretizat că în anul trecut 26,2% din populaţie s-a aflat sub pragul sărăciei.

"Veniturile lor au fost de mai puţin de 212 lei pe lună pentru un membru al familiei. Aceasta înseamnă că fiecare al patrulea locuitor al Republicii Moldova a fost extrem de sărac în anul 2002", a afirmat vicepremierul.

Cota săracilor ce locuesc la ţară este de 1,6 ori mai mare decît cea a săracilor care locuesc la oraş, iar populaţia din oraşele mici este de patru ori mai săracă decît cea din oraşele mari şi de 1,12 ori mai săracă decît populaţia rurală.

Cea mai mare parte a cheltuielilor populaţiei, 58,4% din venituri, au fost în 2002 cheltuieli pentru alimente, între 10-15% - cheltueli pentru plata serviciilor comunale, 2% pentru transport şi sănătate şi între 0,1 şi 1,1% - pentru învăţămînt şi educaţie.

Precum a specificat Odagiu, ideea principală a SCERS este focalizată prioritar spre formarea unor premise favorabile pentru creşterea nivelului calităţii vieţii - dezvoltarea antreprenoriatului, a sistemului de garanţii sociale, sporirea accesului populaţiei la servicii, îmbunătăţirea guvernării.

Grigore Belostecinic, rector al Academiei de Studii Economice, a fost de părere că, pînă la publicarea documentului pentru discuţii publicr, guvernul ar trebui să determine mai bine obiectivele prioritare ale SCERS. În opinia sa, principalul obiectiv, a cărui realizare ar permite obţinerea unei creşteri economice durabile, este crearea unor condiţii favorabile pentru activitatea de antreprenoriat, în special, dezvoltarea potenţialului de export al întreprinderilor moldoveneşti.

Adaugă comentariu

MAIB promotii