Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

REZULTATELE PRELIMINARE: PARTIDUL COMUNIŞTILOR ESTE LIDER DUPĂ NUMĂRUL DE MANDATE DEŢINUTE ÎN ORGANELE LOCALE ALE PUTERII

26.05.2003

Chişinău. Partidul Comuniştilor este lider după numărul de mandate deţinute în consiliile locale, raionale, orăşeneşti şi municipale. Conform rezultatelor preliminare ale alegerilor, în ansamblu pe republică, PCM a obţinut peste 46% din voturi. Acest lucru l-au relevat pentru agenţia INFOTAG surse din Comisia Electorală Centrală.

Potrivit situaţiei de azi dimineaţă, de la ora nouă, erau prelucrate ceva mai mult de un sfert din buletinele din întreaga republică. După Partidul Comuniştilor urmează Blocul electoral "Moldova noastră", care a întrunit în jur de 23%, şi Partidul Popular Creştin Democrat - peste 11%. Partidul Democrat a întrunit 6,4%, Blocul Partidului Social-Liberal şi Partidului Social-Democrat - 3,82%.

Aproximativ acelaşi raport de forţe s-a păstrat şi în alegerile pentru consiliul municipal Chişinău. După prelucrarea a peste jumătate de buletine, Partidul Comuniştilor deţine aproximativ 46% de voturi, Blocul "Moldova noastră" - 23,4%, PPCD - 14,68%, Mişcarea "Ravnopravie" - 3,3%, Partidul Democrat - 2,9%. Ghenadie Tatar, candidat independent pentru un mandat de consilier, a obţinut aproape 1,5% din voturile alegătorilor din Chişinău.

La alegeri au participat 11 partide şi organizaţii social-politice şi două blocuri electorale.

Pentru alegerea primarului Chişinăului, va fi nevoie de al doilea tur de scrutin, în care, precum se şi presupunea, vor continua lupta actualul primar, Serafim Urechean, şi Vasile Zgardan, candidatul Partidului Comuniştilor, ministru al transporturilor şi comunicaţiilor. Potrivit situaţiei de la ora 9.00 în dimineaţa zilei de luni, după ce au fost numărate jumătate din voturi, Urecheanu avea 43,4%, iar Zgardan - 42,8% din voturi.

Vlad Cubreacov, vicepreşedinte al PPCD, a acumulat 7,4%, Viorel Ţopa, candidat al Blocului PSL-PSD,- 2,9%, Valeri Klimenko, preşedintele Mişcării "Ravnopravie", - 1,9%, Mihai Petrache, preşedintele Uniunii Centriste - 0,3%, Valeri Efremov, preşedintele Partidului Republican, - 0,2%, iar candidatul independent Mihai Severovan - 1,3%.

Continuă numărarea voturilor, însă raportul de forţe nu se poate schimba substanţial.

Unii reprezentanţi ai candidaţilor solicită renumărarea manuală a tututor buletinelor de vot. Acest lucru este legat de faptul că la ora două de noapte s-a blocat sistemul computerizat care efectua numărarea voturilor. În momentul respectiv, potrivit calculelor, Vasile Zgardan avea 49 la sută din voturi, iar Serafim Urechean - 37 la sută. Însă oficialii din Comisia Electorală Centrală consideră că numărarea s-a făcut corect şi cifrele date publicităţii dimineaţă corespund realităţii.

În pofida prognozelor, alegătorii nu s-au prezentat masiv la urnele de vot, prezenţa fiind de aproximativ 53 la sută în întreaga republică. La Chişinău, au participat la alegeri circa 38 la sută din alegători, în Bălţi - exact o treime, necesară pentru a se valida alegerile. Prezenţa mai slabă la urne în Moldova a fost doar în alegerile locale din anul 1995.

Continuă numărarea voturilor. În una din zilele următoare, vor fi date publicităţii rezultatele definitive ale alegerilor. În localităţile în care nu s-a putut alege primarul, va fi fixat turul doi de scrutin. Se preconizează că acesta va avea loc la 8 iunie.

Adaugă comentariu

MAIB promotii