Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

CONFERINŢĂ DE PRESĂ LA AGENŢIA INFOTAG: MIŞCAREA "PRO-CONSUMATOR" SALUTĂ INTRAREA ÎN VIGOARE A NOII LEGI CU PRIVIRE LA PROTECŢIA CONSUMATORULUI

08.07.2003

Chişinău. Mişcarea pentru protecţia consumatorilor salută publicarea şi intrarea în vigoare, la data de 27 iunie, a noii legi cu privire la protecţia consumatorului.

Tudor Cernenco, vicepreşedinte al mişcării respective, a menţionat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, organizate în incinta agenţiei INFOTAG, că "deşi legea nu este chiar perfectă, totuşi, ea este net superioară precedentei legi, care a fost în vigoare din 1992 şi pînă în prezent".

El a spus că cel mai important moment al noii legi este că ea prevede încheierea obligatorie a contractelor între prestatorii de servicii şi consumatori.

Tudor Cernenco a precizat că cea mai mare problemă a consumatorilor din Moldova şi, în special, a celor din Chişinău, este lipsa contractelor cu prestatorii de servicii comunale. El a comunicat că "doar compania "Union Fenosa" şi "Chişinău-Gaz" au încheiate cîteva contracte cu consumatorii, pe cînd astfel de "rechini" ca SA "Termocom", "Apă-Canal" etc. nici nu doresc să audă de încheierea unor astfel de contracte".

Potrivit afirmaţiilor sale, lipsa contractelor nu permite consumatorilor să se adreseze în instanţa de judecată în cazul în care agenţii economici le prestează servicii necalitative.

El a menţionat că, în acelaşi timp, Procuratura Generală, chiar şi în lipsa acestor contracte, acţionează, în numele statului, în justiţie cetăţenii care nu achită cu regularitate facturile SA "Termocom".

Tudor Cernenco susţine că consumatorii din Moldova nu-şi cunosc drepturile şi, pentru a înlătura această lacună, atît autorităţile, cît şi organizaţiile neguvernamentale, ar trebui să desfăşoare ample campanii de informare a populaţiei.

El a comunicat că Mişcarea "Pro-Consumator" intenţionează să elaboreze o serie de amendamente la noua Lege cu privire la protecţia consumatorului, care vor avea drept scop îmbunătăţirea ei. "Pro-Consumator" va promova aceste amendamente prin intermediul deputaţilor din parlament.

Adaugă comentariu

MAIB promotii