Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

"BUGETUL PE ANUL 2004 TREBUIE SĂ-ŞI MENŢINĂ ORIENTAREA SOCIALĂ" - CONSIDERĂ PREMIERUL VASILE TARLEV

14.08.2003

Chişinău. Bugetul pe anul 2004 trebuie să-şi menţină orientarea socială, consideră primul ministru Vasile Tarlev.

Potrivit relatărilor agenţiei "INFOTAG", care citează serviciul de presă al guvernului, premierul a convocat, miercuri, o şedinţă a cabinetului în probleme privind elaborarea proiectului de lege cu privire la bugetul pe anul 2004.

În cadrul şedinşei de guvern a fost examinată Concepţia politicii bugetar-fiscale şi principalii parametri ai bugetului pentru anul viitor.

Parlev a cerut presoanelor responsabile să elaboreze un buget echilibrat, care să prevadă venituri reale şi cheltuireli prioritarte. El a atras atenţia asuptra necesităţii ca documentmentul să arate sursele concrete de finanţare a cheltuielilor bugetare.

Pentru a diminua cota economiei subterane, s-a hotărît să se continue activitatea în vederea reducerii unor imozite, activitate ce trebuie să devină prioritară în politica fiscală a statului.

De asemenea, premierul a mai convocat o şedinţă în problema comercializării spirtului şi a băuturilor alcoolice. Potrivit infotmaţiilor prezentate de organelle de drept, în republică continuă să fie intrioduse şi comercializate illicit mari cantităţi de spirt elillic, fapt care prejudiciază grav bugetul de stat.

De la începutul anului, a fost suspendată activitatea a 15 agenţi economici care produceau ilegal băuturi alcoolice. În urma unor controale, au fost confiscate peste 31 mii de decalitri de spirt de contrabandă.

Premierul le-a cerut persoanelor cu funcţii de răspundere ca pînă la sfîrşitul săptămînii să prezinte un plan de acţiuni privind un control mai riguros asupra producţiei şi comercializării spirtului şi a băuturilor alcoolice.

Tarlev a declarat că guvernul este disponibil să examineze şi propunerile vizînd sporirea responsabilităţii pentru contravenţiile comise în acest domeniu. El a propus să fie publicate în presă listele agenţilor economici care importă, produc şi comercializează ilegal băuturi alcoolice.

Adaugă comentariu

MAIB promotii