Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

TELEVIZIUNEA ESTE PRINCIPALA SURSĂ DE INFORMAŢIE PENTRU LOCUITORII CHIŞINĂULUI

26.08.2003

Chişinău. Televiziunea este principala sursă de informaţie pentru locuitorii Chişinăului. Acest lucru este denotat de datele unui sondaj sociologic efectuat de Institutul IMAS din Bucureşti în luna mai 2003. Precum relatează agenţia INFOTAG, acestea au fost publicate în ultimul număr al buletinului "Mass-media", editat de Centrul Independent de Jurnalism.

Potrivit sondajului, la care au participat 1104 respondenţi din Chişinău, 59,3% dintre ei au afirmat că televiziunea este principala sursă de informaţie, încă 22,9% au clasat televiziunea pe locul doi. Respectiv, radioul a fost pus pe primul loc de 23,7%, iar 26,1% - pe locul doi, iar presa scrisă - 6,4% şi, respectiv, 13,7%. Internetul a fost estimat drept prima şi a doua sursă de informaţie de mai puţin de 7% din cei chestionaţi.

Dintre canalele de televiziune, cel mai înalt rating îl are "Pervîi kanal" din Rusia (fostul ORT). La întrebarea "Ce canale TV priviţi mai frecvent?", acesta a fost nominalizat de 76,1% din respondenţi (din cele trei canale preferate); TV Moldova (36,9%); RTR-Rossia (31,0%); PRO TV (27,4%); NIT (21,0%); NTV (14,6%); România-1 (11,5%); Acasă (6,7%); TVC-21 (6,0%). Încă nouă canale au obţinut mai puţin de 5% din voturile respondenţilor.

Printre acestea, se numără şi EuroNews, canalul respectiv fiind urmărit de 1,2% din respondenţi. Canalul de televiziune СNN, în genere, nu a nimerit în lista canalelor accesibile pentru vizionare în Chişinău, deşi acesta face parte din pachetele multor operatori ai televiziunii prin cablu.

În ratingul emisiunilor preferate ale chişinăuenilor, de asemenea, în fruntea clasamentului sînt emisiunile postului "Pervîi kanal" din Rusia. Printre acestea, se numără "Pole ciudes" ("Cîmpul minunilor" (16,0%); programul "Vremea" (15,5%); "Vrei să fii milionar?" (9,5%). În listă au mai încăput "Ştirile serii" (13,1%) şi "Tanti Ludmila Show" (5,4%) ale Televiziunii naţionale a Moldovei şi "Surprize, surprize" (10,9%) a canalului de televiziune România-1.

Potrivit sondajului de opinie, 12% din respondenţi ascultă radioul mai puţin de o oră pe zi; tot atîţia ascultători nu se despart de radio, practic, cîte şase ore pe zi şi mai mult. Din "mediocritatea de aur" fac parte 52% din radioascultători, care ascultă radioul de la o oră pînă la şase ore.

Printre cele mai populare staţii de radio, respondenţii au nominalizat "Russkoe radio" (55,2%), Radioul naţional al Moldovei (34,3%), "Hit FM" (29,8%).

Printre programele informative ale staţiilor de radio, lidere sînt, de asemenea, "Russkoe radio" - 44,2% şi "Radio Moldova" - 34,5%, acestea fiind urmate de "Hit FM" - 16,2%, "Antena C" - 12,0% şi de "Radio Nova" - 7,4%. Programele informative ale staţiei de radio "Europa liberă" sînt preferate de 3,2% din radioascultători, programele de ştiri ale postului de radio "Eho Moskvî" sînt ascultate de 1% din respondenţi.

Sondajul a mai arătat că aproximativ o treime din respondenţi (30%) nu citesc deloc ziare. Mai rar de o dată pe săptămînă citesc ziarele 13% din respondenţi şi numai 11% citesc zilnic gazete.

Adaugă comentariu

MAIB promotii