Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

VASILE ŞOVA CONSIDERĂ CĂ FEDERALIZAREA REPUBLICII ESTE COMPROMISUL MAXIMUM PE CARE ÎL POATE ACCEPTA MOLDOVA

12.09.2003

Chişinău. "Federalizarea statului este compromisul maximum pentru Republica Moldova în procesul de soluţionare a conflictului transnistrean". Declaraţii în acest sens a făcut Vasile Şova, ministrul reintegrării, luînd cuvîntul astăzi la conferinţa internaţională cu genericul "Conflicte îngheţate în Europa - dimensiunea securităţii democratice: cazul Transnistriei", care se desfăşoară la Chişinău.

Precum informează agenţia INFOTAG, ministrul a afirmat că soluţionarea definitivă a conflictului depinde de voinţa politică a Moldovei şi Transnistriei. În opinia sa, Chişinăul deja a dat exemplu, cînd preşedintele Vladimir Voronin a lansat iniţiativa privind elaborarea Constituţiei statului federativ. Şova a afirmat că în lume există multe modele de federaţii: german, belgian, american, dar Moldova trebuie să aleagă un astfel de "model, care să asigure unitatea şi suveranitatea statului în cazul descentralizării puterii".

Ministrul consideră că noua Constituţie trebuie să asigure dezvoltarea eficientă şi durabilă a statului. El s-a pronunţat pentru crearea unui spaţiu juridic, economic, vamal şi social unic.

Potrivit lui Şova, viitoarea extindere a Uniunii Europene pînă la Prut în anul 2007 constituie "un stimulent pentru soluţionarea cît mai grabnică a problemei transnistrene atît pentru părţile antrenate, cît şi pentru comunitatea internaţională".

"Fără sprijinul din partea comunităţii mondiale este imposibilă soluţionarea conflictului transnistrean. Moldova mizează pe sprijinul din afară atît în procesul de soluţionare ca atare, cît şi în perioada post-conflict", a subliniat el.

Ministrul consideră drept sarcini prioritare elaborarea noii Constituţii, a sistemului de garanţii şi programul economic de dezvoltare a ţării unificate.

În opinia sa, sistemul de garanţii trebuie să vizeze nu numai sfera militară, ci şi protecţia socială, economică, juridică şi patrimonială.

Adaugă comentariu

MAIB promotii