Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

PREŞEDINTELE MOLDOVEI A RECONFIRMAT INVITAREA UNIUNII EUROPENE DE A PARTICIPA LA SOLUŢIONAREA CONFLICTULUI TRANSNISTREAN

16.09.2003

Chişinău. Preşedintele Moldovei, Vladimir Voronin, a reconfirmat invitaţia făcută Uniunii Europene de a participa la soluţionarea conflictului transnistrean. Precum informează agenţia INFOTAG, citînd serviciul de presă al preşedintelui, şeful statului a declarat acest lucru într-o convorbire telefonică pe care a avut-o cu Javier Solana, secretar al Uniunii Europene pentru politică externă şi securitate generală.

Dialogul a avut loc în legătură cu afirmaţiile pe care le-a făcut recent şeful statului, propunînd Uniunii Europene să participe la soluţionarea conflictului transnistrean. În comunicat se arată că Vladimir Voronin şi-a reconfirmat apelul său către UE şi "a reamintit, în legătură cu aceasta, şi de iniţiativa UE de a-şi inaugura o misiune la Chişinău".

Potrivit sursei citate, "Javier Solana a anunţat disponibilitatea Uniunii Europene de a acorda Republicii Moldova sprijin în soluţionarea problemei transnistrene".

"Soluţionarea conflictului constituie obiectivul comun al Uniunii Europene şi al Republicii Moldova", a subliniat el.

"Interlocutorii au arătat interesul de a menţine un dialog constructiv şi permanent", se arată în comunicat.

Serviciul de presă mai subliniază faptul că preşedintele Voronin a vorbit pentru prima oară la telefon cu un înalt funcţionar european la solicitarea acestuia.

Precum a mai informat agenţia INFOTAG, preşedintele Vladimir Voronin a lansat apelul către Uniunea Europeană în cadrul conferinţei internaţionale în probleme ce ţin de soluţionarea conflictelor îngheţate, care a avut loc săptămîna trecută la Chişinău. Un reprezentant al Departamentului de Stat al SUA a anunţat, în timpul conferinţei, disponibilitatea ţării sale "de a sprijini orice propunere care va contribui la soluţionarea problemei transnistrene". În acelaşi timp, un reprezentant al MAE din Rusia a chemat "să fim prudenţi în ceea ce priveşte schimbarea formatului procesului de negocieri".

Adaugă comentariu

MAIB promotii