Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

SPEAKERUL EUGENIA OSTAPCIUC A ACUZAT OPOZIŢIA DE NECONSTRUCTIVISM

27.11.2003

Chişinău. Speakerul Eugenia Ostapciuc a acuzat partidele de opoziţie, în cadrul şedinţei plenare de joi a parlamentului, de faptul că, în loc să facă propuneri constructive pe marginea Memorandumului propus de Federaţia Rusă, a purces la provocări, mitinguri şi manifestaţii de stradă.

După cum relatează agenţia INFOTAG, la insistenţa opoziţiei, parlamentul a organizat joi audieri pe marginea Memorandumului propus de Federaţia Rusă. Deşi le-a fost satisfăcută această cerinţă, opoziţia a refuzat să participe la şedinţă, dat fiind faptul că majoritatea comunistă s-a pronunţat împotriva transmiterii dezbaterilor în direct la postul public de televiziune "M-1". Acest comportament al opoziţiei însă nu a împiedicat parlamentul să audieze mai multe rapoarte la tema respectivă, prezentate de speakerul Eugenia Ostapciuc, de ministrul educaţiei, Valentin Beniuc, ministrul afacerilor interne, Gheorghe Papuc, directorul SIS, Ion Ursu, şi de procurorul general, Vasile Rusu.

Eugenia Ostapciuc a menţionat că opoziţia nu a dorit să ia o atitudine constructivă şi să contruibuie la soluţionarea problemelor ţării, declarînd că respinge categoric orice susţinere acordată de Federaţia Rusă.

Potrivit spuselor sale, "aceste forţe (opoziţia - I), care reprezintă un segment foarte îngust al electoratului", dar care dispun de resurse informaţionale extrem de diversificate, sînt finanţate din mijloace obscure, au declanşat o întreagă activitate de denigrare a conducerii ţării, a preşedintelui ei, pe care-l învinuiesc de cele mai mari păcate pentru faptul că doreşte sincer să întreprindă nişte măsuri de îmbunătăţire a situaţiei".

Eugenia Ostapciuc a amintit că, de mai bine de o lună, continuă pichetările neautorizate ale ambasadei Federaţiei Ruse, "a prietenilor noştri care de sute de ani ne-au acordat ajutorul lor şi doresc să ne acorde şi în continuare tot sprijinul necesar pentru dezvoltarea noastră în calitate de stat independent şi suveran, capabil să-şi rezolve problemele interne prin metode paşnice şi democratice".

"Manifestaţiile neautorizate au loc şi în prezent, - se calcă în picioare drapele şi simboluri statale, se încalcă flagrant legislaţia internă şi internaţională, sînt ignorate toate normele constituţionale, se declamă lozinci antistatale - de către cine? De către un oarecare Comitet ad-hoc pentru apărarea Constituţiei, care declară una, dar, în realitate, cheamă la încălcarea acestei Constituţii, la negarea adevărului obiectiv şi la nesocotirea intereselor naţionale", a declarat speakerul.

Ea a cerut organelor de drept "să întreprindă paşi hotărîţi pentru a nu admite în continuare destabilizarea situaţiei şi continuarea unor acţiuni ilegale, inadmisibile într-un stat de drept".

Adaugă comentariu

MAIB promotii