Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

CIRCA 50 LA SUTĂ DIN MĂRFURILE ŞI SERVICIILE NECESARE STATULUI SÎNT PROCURATE PRIN SISTEMUL DE ACHIZIŢII PUBLICE

10.12.2003

Chişinău. Circa 50 la sută din mărfurile, serviciile şi lucrările necesare organizaţiilor şi întreprinderilor finanţate de la buget sînt procurate prin sistemul de achiziţii publice.

Precum transmite INFOTAG, despre aceasta a relevat, într-un briefing, Gheorghe Axenti, director interimar al Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice (ANAP).

Potrivit spuselor sale, în anul curent ANAP a desfăşurat în jur de 520 de licitaţii publice pentru procurarea produselor alimentare, a produselor petroliere, resurselor energetice, echipamentului, medicamentelor, utilajului, materialelor de construcţii. După desfăşurarea acestora, au fost încheate 1742 de contracte de livrare a produselor respective, în valoare de 467,2 mln. de ei.

În afară de aceasta, ANAP a examinat corectitudinea desfăşurării procedurilor de achiziţie prin cererea ofertelor de preţuri de către beneficiarii de stat (prin intermediul acestei proceduri, ei au drepul să achiziţioneze mărfuri şi servicii a căror valoare nu depăşeşte 100 de mii de lei pe an) şi dintr-o singură sursă.

"Astfel, dacă luăm în calcul şi acest aspect al activităţii noastre - controlul corectitudinii procedurilor de achiziţie prin oferta de preţuri şi dintr-o singură sursă - ANAP a aprobat şi înregistrat 9285 de contracte de livrare a mărfurilor, serviciilor şi lucrărilor pentru necesităţile statului, în valoare de 1,7 mlrd. de lei. Aceasta înseamnă că aproape jumătate din procurările din sursele bugetare se fac prin sistemul achiziţiilor piublice, fiind mai eficiente şi mai transparente", a specificat Axenti.

Potrivit spuselor sale, colaboratorii ANAP elaborează în prezent un proiect de modificări la Legea privind achiziţiile publice. Modificăriloe vor lua în consideraţie şi obiecţiile expuse în Raportul de evaluare al Băncii Mondiale. BM s-a pronunţat pentru o mai mare claritate a procedurilor de licitaţii, în special, a criteriilor de evaluare a ofertelor participanţilor la licitaţie.

Adaugă comentariu

MAIB promotii