Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

PEDEAPSA PRIN MUNCĂ ÎN FOLOSUL COMUNITĂŢII SE VA APLICA ÎN MOLDOVA DE LA 1 IULIE ANUL CURENT

15.01.2004

Chişinău. Aplicarea pedepsei prin muncă în folosul comunităţii se va amîna în Republica Moldova pînă la 1 iulie anul curent, deoarece statul şi societatea nu sînt pregătite pentru aplicarea unei astfel de sancţiuni. Despre aceasta s-a discutat în cadrul unui atelier de lucru privind specificul condamnării minorilor infractori cu munca în folosul comunităţii, organizat de Institutul pentru Reforme Penale (IRP) în perioada 13-14 ianuarie curent.

După cum comunică INFOTAG, Ana Bocancea, responsabil pentru relaţii cu publicul la IRP, a menţionat că pentru aplicarea unei astfel de pedepse este necesar de a pregăti, practic, procurorii, inspectorii pentru minori, reprezentanţii administraţiei publice locale, care trebuie să ofere locuri de muncă pentru infractori, inspectorii pentru minori în ceea ce priveşte specificul muncii în folosul comunităţii.

"Situaţia în acest domeniu a fost cercetată de experţi naţionali şi internaţionali, care au sugerat ca, printr-o hotărîre a Curţii Supreme de Justiţie, să fie amînate pentru jumătate de an prevederile noului Cod Penal al Republicii Moldova în ceea ce priveşte aplicarea acestei pedepse de la 1 ianuarie anul curent. Astfel că primii paşi practici în acest domeniu vor fi făcuţi în vara anului curent, printr-un proiect pilot care va fi aplicat în sectorul Centru a municipiului Chişinău", a menţionat Ana Bocancea.

Potrivit afirmaţiilor aceleiaşi surse, pedeapsa prin munca neremunerată în folosul comunităţii va duce la micşorarea numărului deţinuţilor din penitenciarele supraaglomerate din republică, la reîncadrarea în societate a infractorilor şi realizarea unor munci social-utile care nu au acoperire financiară de la stat.

INFOTAG precizează: Noul Cod penal prevede că munca neremunerată în folosul comunităţii se stabileşte pe un termen de 60 pînă la 240 de ore şi este executată cel puţin cîte patru ore pe zi. Această sancţiune poate fi aplicată pentru săvîrşirea unor acţiuni minore.

Adaugă comentariu

MAIB promotii