Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

AVOCAŢII DIN MOLDOVA VOR FI INSTRUIŢI ÎN DOMENIUL TEHNICILOR DE APĂRARE A CLIENTULUI ÎN CAUZELE PENALE

07.04.2004

Chişinău. Un grup de avocaţi stagiari şi practicieni din Republica Moldova participă la un curs intensiv de instruire cu privire la tehnicile de apărare a clientului în cauzele penale.

După cum transmite INFOTAG, seminarul se desfăşoară în perioada 5-9 aprilie şi este organizat de Asociaţia Avocaţilor Americani/Iniţiativa Juridică pentru Europa Centrală şi Eurasia (ABA/CEELI), Departamentul de Justiţie din SUA (DOJ) şi Baroul Avocaţilor din Republica Moldova.

"Tehnicile de apărare a clientului sînt de o importanţă majoră pentru avocaţi, care includ şi elaborarea strategiei de apărare, audierea martorilor în proces", susţine Marti Troy, reprezentanta Programului de drept penal al biroului din Moldova al ABA/CEELI. Ea a specificat că participanţii vor învăţa cum să elaboreze strategia apărării într-un caz anume, cum să audieze în mod eficient propriul client şi martorii săi, cum să audieze eficient martorii părţii adverse, realizarea pledoariilor finale ale avocatului.

"Zilnic, participanţii sînt antrenaţi în diverse exerciţii, precum şi într-un proces judiciar înscenat la sfîrşitul cursului de instruire. În viitor, unii dintre aceşti participanţi vor putea să instruiască alţi avocaţi în cadrul unor cursuri de instruire similare", spune expertul.

Acest curs de instruire şi metodele de predare au fost elaborate în SUA de către Institutul Naţional de Avocatură în Procese Penale şi este moderat în Moldova de către un avocat american cu o experienţă de peste 25 de ani în domeniul predării tehnicilor de apărare a clientului în cauzele penale.

Conform organizatorilor, participarea la cursul respectiv echivalează cu obţinerea unei burse depline din partea ABA/CEELI, DOJ şi a Baroului Avocaţilor din Republica Moldova, care în SUA echivalează cu $2 mii.

INFOTAG precizează: Iniţiativa Juridică pentru Europa Centrală şi Eurasia (CEELI) a fost creată în 1990 şi este un proiect de serviciu public al Asociaţiei Avocaţilor Americani care promovează supremaţia legii prin sprijinirea procesului de reformă juridică în Europa Centrală şi de Est, precum şi în CSI. CEELI are birouri în 22 de ţări ale lumii şi peste 410 mii de membri.

Adaugă comentariu

MAIB promotii