Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

PREŞEDINTELE VORONIN CONSIDERĂ INSUFICIENTE ACŢIUNILE ÎNTREPRINSE PENTRU AMELIORAREA STĂRII DE LUCRURI LA "FRANZELUŢA" SA

28.04.2004

Chişinău. Rezultatele cercetărilor pe marginea activităţii societăţii "Franzeluţa" şi a situaţiei de pe piaţa pîinii au constituit obiectul discuţiilor în şedinţa Consiliului Suprem de Securitate care a avut loc marţi.

Precum au relevat pentru agenţia INFOTAG surse din serviciul de presă al şefului statului, preşedintele Vladimir Voronin a estimat acţiunile întreprinse de persoanele cu funcţii de răspundere pentru prevenirea posibilităţii unor noi crize ale pîinii şi pentru îmbunătăţirea stării de lucruri la cea mai mare întreprindere de panificaţie din republică drept "insuficient de ferme şi eficiente".

În opinia sa, ar trebui să fie trase la răspundere persoanele care s-au făcut vinovate de criza pîinii, să fie schimbate metodele de administrare a întreprinderii şi să se instituie un control strict asupra activităţii agenţilor economici pe piaţa produselor de panificaţie. În afară de aceasta, urmează să se identifice funcţionarii de stat care au desfăşurat în ultimii ani controale la întreprindere şi nu au scos la iveală încălcări comise de foştii conducători.

"În activitatea societăţii "Franzeluţa" nu trebuie să se admită nici un fel de contracte de intermediere", a subliniat preşedintele.

Valentin Mejinschi, director interimar al Centrului de combatere a crimei organizate şi corupţiei, a citat date noi despre scheme de escrocherii la "Franzeluţa", la care a participat fosta conducere a acesteia, iar Alexandru Stoianoglo, adjunct al procurorului general, i-a informat pe participanţii la şedinţă despre mersul anchetei în opt dosare penale intentate asupra încălcărilor descoperite la întreprindere.

Potrivit afirmaţiilor lui Dumitru Todoroglo, ministru al agriculturii şi industriei alimentare, în urma măsurilor întreprinse, în trei luni, s-a reuşit să se reducă datoriile întreprinderii cu 30 mln. de lei, sînt revizuite contractele încheiate de fosta conducere a societăţii "Franzeluţa".

Premierul Vasile Tarlev a raportat că stocurile de grîu alimentar ajung pînă la începutul lunii iunie. Pînă la noua recoltă, Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice (ANAP) urmează să cumpere 12,5 mii de tone de grîu pentru aprovizionarea fără întrerupere a funcţionării combinatelor de panificaţie.

Adaugă comentariu

MAIB promotii