Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

VINURILE MOLDOVENEŞTI URMEAZĂ SĂ TREACĂ MAI RAPID LA CLASA "PREMIUM"

13.05.2004

Chişinău. Vinificaţia moldovenească are o perspectivă bună şi un mare viitor pe piaţa rusească. La această concluzie au ajuns experţii de la Clubul independent al vinului din Rusia (CIVR), care au vizitat mari companii de vinificaţie din Republica Moldova.

Vladimir Ţapelik, preşedintele Clubului independent al vinului din Rusia, a afirmat, într-un interviu acordat agenţiei INFOTAG, că vinificaţia moldovenească se află în prezent în ascensiune.

"Această ramură se bucură de o cerere imensă, are mari volumuri de export şi aduce mari profituri. Ne-au atras atenţia vinurile companiilor Lion Gri, Acorex, Vitis Hînceşti, Dionysos Mereni. În prezent, piaţa rusească se dezvoltă şi consumul de vinuri creşte. Ruşii trec intens de la bere şi vodcă la vinuri naturale calitative", a menţionat Ţapelik.

El consideră că preţurile la vinurile moldoveneşti de calitate ar putea creşte de două-trei ori pe piaţa rusească. În acelaşi timp, expertul a prevenit că scumpirea considerabilă, în opinia sa, ar putea crea o concurenţă acerbă cu vinurile europene - din Italia, Spania, Portugalia şi chiar din Franţa.

Membrii Clubului independent al vinului din Rusia, care au degustat vinuri moldoveneşti timp de o săptămînă, consideră că vinificaţia moldovenească ar trebui să evolueze mai rapid.

"Vinificaţia dumneavoastră are nevoie de două lucruri: de sprijinul guvernului şi de unirea vinificatorilor pentru promovarea mărcilor de vinuri moldoveneşti pe piaţa rusească. Aveţi nevoie de o organizaţie care trebuie să fie prezentă în permanenţă pe piaţa Rusiei", consideră Ţapelik.

Tatiana Gaghen, redactor-şef al revistei Clubului, "Sommelier", prestigios în Rusia, a afirmat că "vinurile moldoveneşti au o perspectivă mai mare pe piaţa rusească decît, să zicem, vinurile din Georgia - principalul concurent al Moldovei". "Gusturile consumatorilor ruşi se simt atrase mai mult de vinurile seci şi line, de soiuri europene clare. Vinurile fabricate de vinificatorii moldoveni au nuanţe naţionale pregnante, particularităţi climaterice, gustative şi de culoare aparte", a spus Tatiana Gaghen. Ea este convinsă că vinurile moldoveneşti au un mare viitor pe piaţa rusească. Îndeosebi la categoria de vinuri Premium şa a aşa-numitor vinuri pentru restaurante şi cluburi.

INFOTAG precizează: Membrii Clubului independent al vinului din Rusia au degustat vinuri la mari vinificatori din Moldova - la companiile Lion Gri, Acorex Win Group, Dionysos Mereni, Cricova, Vitis Hînceşti, Ialoveni Heres. Vinificatorii afirmă că aceşti degustatori sînt arbitri ai eleganţei cînd este vorba de vinuri în Rusia. De analiza, prognozele şi recomandările lor ţin seama cei care formează gusturi şi cultura consumului de vinuri în cluburi, restaurante, cazinouri. Astfel de specialişti sînt un fel de barometru pentru reţelele de marketing şi dealing pentru comercializarea vinurilor pe piaţa rusească. Membrii clubului au selectat pentru "lucrul pe acasă" 16 tipuri de vinuri de la compania Lion Gri, care au şanse să devină pe piaţa Rusiei Blоckbuster number one.

Adaugă comentariu

MAIB promotii