Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

PREŞEDINTELE MOLDOVEI A SOLICITAT SPRIJINUL OSCE PENTRU ÎNFIINŢAREA POSTURILOR VAMALE COMUNE LA GRANIŢA CU UCRAINA...

21.05.2004

Chişinău. Preşedintele Moldovei, Vladimir Voronin, a solicitat OSCE sprijinul pentru înfiinţarea posturilor vamale mixte moldo-ucrainene. Precum a relevat pentru agenţia INFOTAG serviciul de presă al preşedintelui, despre aceasta s-a vorbit în timpul întrevederii pe care şeful statului a avut-o joi la Sofia cu Solomon Passy, ministrul bulgar de externe, preşedinte în exerciţiu al OSCE.

Potrivit comunicatului de presă, "părţile au subliniat necesitatea soluţionării neîntîrziate a problemei securizării segmentului transnistrean al frontierei moldo-ucrainene, avîndu-se în vedere sporirea considerabilă a fluxului necontrolat de mărfuri din şi în regiunea transnistreană".

Potrivit lui Vladimir Voronin, "autorităţile Republicii Moldova consideră că modalitatea cea mai eficientă de instituire a unui control riguros asupra acestei porţiuni de frontieră este crearea posturilor vamale mixte moldo-ucrainene".

Precum a mai informat agenţia INFOTAG, problema înfiinţării punctelor vamale mixte a fost discutată din anul 2000. La început, Ucraina era categoric împotriva instalării acestora pe teritoriul său, considerînd că acest lucru va conduce la blocada economică a Transnistriei. În timpul unei vizite la Chişinău a preşedintelui Ucrainei, Leonid Kucima, s-a ajuns la înţelegerea de a se înfiinţa cinci posturi vamale comune pe sectoare care nu ating regiunea transnistreană. Însă nu a mai fost înfiinţat nici un post vamal mixt, deşi organismele internaţionale erau dispuse să acorde sprijin în acest sens.

Potrivit comunicatului de presă, în cadrul întîlnirii a avut loc un schimb amplu de opinii pe marginea chestiunii transnistrene. Şeful statului i-a mulţumit lui Solomon Passy pentru contribuţia preşedinţiei bulgare în OSCE la reluarea procesului de negocieri în formulă pentalaterală în vederea reglementării durabile a conflictului transnistrean.

Adaugă comentariu

MAIB promotii