Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

PREŞEDINŢII REPUBLICII MOLDOVA ŞI ROMÂNIEI S-AU PRONUNŢAT PENTRU CONTINUAREA DIALOGULUI POLITIC DINTRE CELE DOUĂ ŢĂRI

28.05.2004

Chişinău. Preşedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, şi preşedintele României, Ion Iliescu, s-au pronunţat pentru continuarea dialogului politic la toate nivelurile între cele două ţări. Precum informează agenţia INFOTAG, citînd serviciul de presă al preşedintelui Moldovei, ei au făcut declaraţii în acest sens joi în oraşul românesc Mamaia. Şefii celor două state participă la Reuniunea şefilor de stat din Europa Centrală, la care au sosit preşedinţii a 16 ţări.

Potrivit comunicatului de presă, Voronin şi Iliescu "au subliniat importanţa cooperării în cadrul comisiei interguvernamentale mixte". Preşedintele Moldovei s-a pronunţat pentru semnarea unor acorduri care ar avea valoarea unor angajamente reciproce conform normelor de drept internaţional.

Preşedintele Republicii Moldova a subliniat necesitatea pentru reluarea consultărilor dintre grupurile de experţi asupra proiectului Tratatului de bază şi a pachetului de documente privind regimul de frontieră. În cadrul dialogului, şeful statului a propus ca în domeniul educaţional să fie instituit un mecanism al schimbului de burse dintre Republica Moldova şi România. Vladimir Voronin a exprimat recunoştinţă autorităţilor de la Bucureşti pentru reeşalonarea datoriei Republicii Moldova către România pe o perioadă de 8 ani şi pentru sprijinul acordat ţării noastre în vederea obţinerii statutului de observator la Procesul de Cooperare în Europa de Sud-Est.

În comunicatul de presă se menţionează că "în timpul întrevederii a fost discutată şi problema transnistreană", "necesitatea cooperării în continuare în cadrul organismelor regionale şi internaţionale".

Preşedintele Voronin l-a felicitat pe Ion Iliescu cu ocazia aderării României la NATO. În comunicatul serviciului de presă se arată că "preşedintele Vladimir Voronin i-a propus preşedintelui Ion Iliescu să facă o declaraţie de sprijin pentru moldoveni în efortul lor de edificare a unui stat independent şi de utilizare a noţiunii "limba moldovenească", ca element al identităţii naţionale". "Ca răspuns la propunerea în cauză, preşedintele Ion Iliescu l-a invitat pe şeful statului moldovenesc să participe la festivităţile de comemorare a domnitorului Ştefan cel Mare, care se vor desfăşura la Putna pe data de 2 iulie 2004. Şeful statului român a lăsat să se înţeleagă că la Putna ar putea da curs propunerii preşedintelui Vladimir Voronin", se menţionează în comunicatul serviciului de presă al preşedintelui Moldovei.

În ultimul an, relaţiile dintre cele două ţări au intrat într-o albie liniştită. Volumul cooperării comercial-economice a sporit, însă nivelul dialogului politic mai lasă de dorit. Nu se lucrează, practic, la proiectului Tratatului politic de bază. Relaţiile moldo-române s-au agravat după venirea la putere în Republica Moldova a Partidului Comuniştilor, în anul 2001.

Au urmat atacuri reciproce dure, Bucureştiul acuzînd Republica Moldova de stări de spirit antiromâneşti, iar Chişinăul cerînd să se înceteze amestecul în treburile interne ale Moldovei. La sfîrşitul anului trecut, s-a decis abţinerea de la acuzaţii reciproce, deoarece, în opinia părţilor, acestea împiedicau procesul de integrare europeană a celor două ţări.

Potrivit comunicatului serviciului de presă al preşedintelui, participanţii la summitul din România vor analiza consecinţele aderării la Uniunea Europeană a primului grup de state din Europa Centrală şi extinderea în continuare a UE. Participanţii la reuniune vor discuta, de asemenea, rolul cooperării regionale în consolidarea stabilităţii în Balcani şi climatul investiţional din Europa Centrală şi de Sud-Est.

În cadrul reuniunii, sînt prevăzute o serie de întrevederi bilaterale. Unii observatori din România menţionează că importanţa politică a reuniunii de la Mamaia este minimă. Ei apreciază acest for drept "despărţirea liderilor ţărilor din regiune de Ion Iliescu, care va abandona la toamnă politica mare".

Adaugă comentariu

MAIB promotii