Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

FATMA TOPCUOGLU: REPUBLICA MOLDOVA ŞI TURCIA AU UN POTENŢIAL IMENS DE COOPERARE

02.06.2004

Chişinău. Republica Moldova şi Turcia au un potenţial imens de cooperare - în politică, economie, cultură - pentru soluţionarea în comun a problemelor sociale şi regionale, consideră Fatma Fîrat Topcuoglu, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Turciei în Moldova.

Dînsa a afirmat, într-un interviu acordat în exclusivitate agenţiei INFOTAG, că Republica Moldova şi Turcia au încheiat peste 40 de acorduri, care au pus o bază normativă solidă pentru cooperarea multilaterală fructuoasă.

"Însă posibilităţile existente nu sînt folosite nici pe departe pe deplin. Volumul exportului în Moldova al mărfurilor turceşti a sporit, în anul 2003, faţă de anul 2002, cu 18%, constituind $47 mln. Deşi importul de mărfuri moldoveneşti a crescut de peste două ori, acesta s-a cifrat la doar $10 mln. Acelaşi lucru este şi în domeniul turismului. Însă aceste cifre sînt mizere, ţinîndu-se seama de posibilităţile care pot fi realizate în cadrul cooperării bilaterale", spune ambasadoarea.

Referindu-se la investiţiile turceşti în Republica Moldova, dînsa a menţionat că acestea s-au impulsionat considerabil în ultimul timp.

"Deocamdată, cele mai multe investiţii turceşti sînt valorificate în construcţii, în întreprinderile textile şi de confecţii, în comercializarea mărfurilor industriale şi alimentare, în telecomunicaţii. Principala dificultate pentru businessmenii turci constă în faptul că în Turcia nu există informaţii despre posibilităţile pieţei moldoveneşti. Aceasta este o mare lacună, care reduce nivelul de realizare a potenţialului de cooperare bilaterală", spune Fatma Fîrat Topcuoglu.

Potrivit afirmaţiilor sale, în jur de o sută de businessmeni turci se află permanent în Republica Moldova în căutarea partenerilor de afaceri. Întreprinzătorii sosesc aici în fiecare săptămînă, ei sînt interesaţi de cooperare, fiind dispuşi să investească în întreprinderi mixte.

"Este important ca interesul să fie reciproc. Turcia este interesată de realizarea unor proiecte investiţionale în construcţii, în vinificaţie, farmacologie şi ocrotirea sănătăţii, în creşterea păsărilor în Moldova", spune Fatma Fîrat Topcuoglu

INFOTAG precizează: Fatma Fîrat Topcuoglu l-a înlocuit în funcţia de Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Turciei în Moldova pe Oguz Ozge la începutul anului 2004.

Adaugă comentariu

MAIB promotii