Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

ŞEFUL MISIUNII PERMANENTE A OSCE ÎN MOLDOVA A CERUT TIRASPOLULUI SĂ PUNĂ CAPĂT ACŢIUNILOR ÎMPOTRIVA ŞCOLILOR MOLDOVENEŞTI

20.07.2004

Chişinău. William Hill, şeful Reprezentanţei Permanente a OSCE în Moldova, a chemat autorităţile transnistrene "să pună capăt acţiunilor întreprinse împotriva şcolilor moldoveneşti din Tiraspol, Bender şi din alte oraşe şi să nu întreprindă în continuare acţiuni împotriva şcolilor, a profesorilor şi părinţilor". Acest lucru se arată într-o declaraţie al cărei text a fost remis spre difuzare agenţiei INFOTAG.

"Acţiunile întreprinse de autorităţile transnistrene împotriva şcolilor moldoveneşti nu pot fi justificate. Ele reprezintă, în opinia mea, o încălcare a înţelegerilor la care se ajunsese în procesul negocierilor care se desfăşoară", a declarat Hill.

El şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu "eventualele consecinţe destabilizatoare, în cazul în care vor continua astfel de acţiuni".

Şefii misiunilor diplomatice acreditate la Chişinău şi-au exprimat, într-o declaraţie comună, îngrijorarea profundă în legătură cu închiderea şcolii moldoveneşti nr. 20 din Tiraspol de către autorităţile secesioniste ale Transnistriei. Şefii Misiunii Uniunii Europene şi Ambasada Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova împărtăşesc pe deplin îngrijorarea Misiunii OSCE de la Chişinău şi a secretarului general al Consiliului Europei în legătură cu închiderea şcolii moldoveneşti nr. 20 din Tiraspol. UE va continua să urmărească cu atenţie evoluţia situaţiei din regiune.

Precum a mai informat agenţia INFOTAG, decizia administraţiei Transnistriei de a închide şcolile româneşti a provocat înrăutăţirea situaţiei din regiune. Un grup de profesori, elevi şi părinţii acestora s-au baricadat în clădirea liceului din oraşul Tighina, încercînd să împiedice închiderea liceului. Situaţia se va discuta în cadrul următoarei runde de negocieri pentru soluţionarea diferendului transnistrean, care s-a decis să se desfăşoare săptămîna aceasta.

Adaugă comentariu

MAIB promotii