Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

REPUBLICA MOLDOVA SERBEAZĂ 10 ANI DE LA ADOPTAREA CONSTITUŢIEI

29.07.2004

Chişinău. Republica Moldova serbează astăzi 10 ani de la adoptarea Constituţiei.

După cum transmite INFOTAG, la şedinţa solemnă care a avut loc în Parlamentul Modlovei au participat conducerea republicii, ex-preşedinţii Mircea Snegur şi Petru Lucinschi, deputaţii fostelor parlamente, forţe politice din ţară, precum şi miniştri, diplomaţi.

Vladimir Voronin a declarat că Constituţia republicii este cel mai important act juridic, care constituie temelia statului de drept.

"În cei 10 de la adoptare, Constituţia Republicii Moldova şi-a demonstrat pe deplin vigoarea. Cetăţenii republicii se bazează pe ea pentru a-şi apăra drepturile, de fiecare dată cînd acestea le sînt încălcate. Ba mai mult, ei cer uneori şi modificarea unor prevederi care nu corespund realităţilor", a spus preşedintele.

El a menţionat că rezistenţa Constituţiei constituie principala condiţie pentru ca un stat să fie cu adevărat democratic.

"Democraţia constituţională este ceea fără de care un stat nu poate exista. Constituţia relevă interesele omului. Sînt sigur că vom reuşi să realizăm tot ceea ce dorim doar dacă vom respecta cu stricteţe acest document suprem", a declarat preşedintele.

Ex-preşedintele Petru Lucinschi a declarat, în cadrul aceleiaşi ceremonii, că actuala Constituţie a fost adoptată de un parlament cu mentalitate veche.

"Totuşi, deputaţii au reuşit să depăşească propriile convingeri şi au creat un document care stă la baza societăţii. În cei 10 ani, Constituţia a suferit anumite modificări, dar acestea au fost impuse de situaţia din ţară şi de comunitatea internaţională", a afirmat ex-preşedintele.

Petru Lucinschi este de părerea că toate viitoarele modificări care vor fi operate în Constituţie trebuie făcute cu consultarea poporului.

"În toată lumea se fac referendumuri asupra problemelor importante. Cred că este cazul ca şi în Moldova să se consulte poporul şi interesele lui înainte de a lua o decizie importantă pentru întreaga societate", a spus Petru Lucinschi.

Mircea Snegur, primul preşedinte al Republicii Moldova, a specificat că principala victorie a Constituţiei în cei 10 ani este transformarea Moldovei într-un stat democratic.

"A fost greu la început, deoarece Moldova abia devenise stat independent şi suveran, dar la momentul de faţă nimeni nu poate afirma că ţara noastră nu ar fi un stat democratic, care tinde să corespundă cerinţelor internaţionale", a specificat el.

Cuvinte de felicitare au mai rostit speakerul Eugenia Ostapciuci, Victor Puşcaş, preşedintele Curţii Constituţionale a Republicii Moldova, Dumitru Diacov, ex-speaker.

Adaugă comentariu

MAIB promotii