Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

DEPUTAŢII OPOZIŢIEI CER SĂ FIE TRAŞI LA RĂSPUNDERE PENALĂ LIDERII TRANSNISTRIEI

06.08.2004

Chişinău. Vlad Cubreacov şi Valentin Chilat, deputaţi PPCD, precum şi Valeriu Cosarciuc şi Iurie Bolboceanu, deputaţi din Alianţa "Moldova Noastră", i-au cerut procurorului general, Valeriu Balaban, să-i tragă la răspundere penală pe liderii Transnistriei, în primul rînd, pe Igor Smirnov, preşedintele autoproclamatei RMN.

Precum informează agenţia INFOTAG, deputaţii consideră că acţiunile administraţiei de la Tiraspol sînt criminale: prin închiderea şcolilor cu predare în limbă română a fost săvîrşită infracţiunea prevăzută de articolul 176 din Codul penal (Încălcarea egalităţii în drepturi a cetăţenilor); prin instalarea blocurilor de beton pe calea ferată - infracţiunea prevăzută de articolul 271 din Codul penal (Blocarea intenţionată a arterelor de transport); prin organizarea aşa-ziselor forţe armate în stînga Nistrului - infracţiunea prevăzută de articolul 282 din Codul penal (Organizarea unei formaţiuni paramilitare ilegale sau participarea la ea); prin organizarea unei administraţii neconstituţionale - infracţiunea prevăzută de articolul 339 din Codul penal (Uzurparea puterii de stat).

"În pofida faptului că ultimele două infracţiuni au fost săvîrşite cu mai mulţi ani în urmă, acestea nu cunosc termene de prescripţie, deoarece ele au un caracter continuu, iar persoanele vinovate de comiterea lor sunt pasibile a fi trase la răspundere penală şi în prezent", se arată în interpelarea-sesizare.

Deputaţii din opoziţie solicită intentarea unor dosare penale împotriva cetăţeanului rus Igor Smirnov şi a altor persoane vinovate de comiterea infracţiunilor enumerate mai sus şi darea lor în urmărire prin intermediul Interpol-ului.

"Avîndu-se în vedere faptul că locul aflării criminalilor este cunoscut (teritoriile ocupate ale Republicii Moldova din estul ţării), ele aflîndu-se sub controlul direct al Federaţiei Ruse (vezi Hotărîrea Curţii Europene a Drepturilor Omului în dosarul Ilaşcu şi alţii împotriva Federaţiei Ruse şi a Republicii Moldova), considerăm că organele procuraturii ar trebui să întreprindă următoarele măsuri: 1. În cazul în care persoanele respective sunt cetăţeni ai Republicii Moldova, este necesar să se ceară de la Federaţia Rusă extrădarea lor către autorităţile constituţionale ale Republicii Moldova, pentru a fi trase la răspundere penală. 2. În cazul în care persoanele respective sunt cetăţeni ai Federaţiei Ruse, este necesar ca procedura penală să fie transmisă autorităţilor Federaţiei Ruse pentru anchetarea crimelor comise şi tragerea lor la răspundere penală", se arată în interpelarea-sesizare a deputaţilor din opoziţie.

Adaugă comentariu

MAIB promotii