Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

MOLDOVA SERBEAZĂ CEA DE A 50-A ANIVERSARE A CONVENŢIEI CULTURALE EUROPENE

03.09.2004

Chişinău. Republica Moldova serbează cea de a 50-a aniversare a Convenţiei Culturale Europene şi 10 ani de la aderarea ţării noastre la acest document. În acest context, vineri, în incinta Bibliotecii Naţionale, au fost inaugurate "Zilele Culturii Europene" cu genericul "Constelaţia Valorilor Comune: Convenţia Culturală Europeană la 50 de ani".

După cum transmite INFOTAG, manifestările dedicate aniversării Convenţiei sînt organizate de către Biroul de Informare a Consiliului Europei în Moldova (BICEM) şi se desfăşoară în perioada 3-6 septembrie.

Lilia Snegureac, directorul BICEM, a declarat că celebrarea începe cu inaugurarea unei expoziţii unde sînt expuse publicaţii ale Birourilor de Informare a CE din Moldova, Ucraina, Polonia, Georgia, România.

"Convenţia Culturală Europeană are drept scop dezvoltarea înţelegerii reciproce între popoarele Europei şi înlesnirea studierii limbilor, a istoriei şi civilizaţiei statelor europene, precum şi studierea culturilor comune, iar Republica Moldova, prin aderarea sa la acest document, urmează această cale", a spus ea.

Directorul BICEM a menţionat că tot astăzi, în incinta Bibliotecii Naţionale va fi inaugurată expoziţia de pictură şi postere "Albastru European - Tînăra Generaţie", expoziţia de trecere în revistă a producţiei editurilor din Moldova din anii 2003-2004. De asemenea, vor fi lansate almanahul "Imaginea Republicii Moldova în străinătate" şi publicaţia "Revista de istorie a Moldovei".

În următoarele zile va fi inaugurată expoziţia de pictură a plasticianului ucrainean Vasili Didik, vor avea loc mai multe audiţii muzicale, precum şi vor fi decernate premiile concursului de Ex-Libris "Crinii Latini".

La deschiderea Zilelor Culturii Europene au participat: Veaceslav Madan, ministrul culturii, Piotr Marciniak, ambasadorul Poloniei în Republica Moldova, Hanna Machinska, directorul BICE din Polonia, reprezentanţii ai ambasadelor Ucrainei, României, oameni politici.

Adaugă comentariu

MAIB promotii