Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

PREŞEDINTELE VLADIMIR VORONIN A LANSAT O INIŢIATIVĂ LEGISLATIVĂ CU PRIVIRE LA PRIVATIZAREA ÎNTREPRINDERILOR DIN TRANSNISTRIA

28.09.2004

Chişinău. Preşedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, a înaintat parlamentului, cu titlu de iniţiativă legislativă, proiectul legii privatizării întreprinderilor din localităţile din stînga Nistrului şi din municipiul Bender.

Precum informează agenţia INFOTAG, citînd serviciul de presă al şefului statului, documentul are drept scop asigurarea protecţiei sociale, precum şi a drepturilor şi intereselor patrimoniale ale persoanelor care locuiesc în regiunea de est a ţării.

Conform proiectului, la privatizare vor putea participa numai anumite categorii de persoane, şi anume: persoanele care, la momentul intrării în vigoare a legii, vor avea calitatea de angajat al întreprinderii ce va fi supusă privatizării, pensionarii, ultimul loc de muncă al cărora a fost la întreprinderea respectivă sau militarii, care la momentul incorporării în serviciul militar în termen aveau calitatea de angajat al întreprinderii în cauză. Întreprinderile vor trece în proprietatea privată a participanţilor la privatizare cu titlu gratuit.

În baza acestui proiect, acordul privind privatizarea întreprinderii va fi întocmit şi semnat de către reprezentantul Departamentului Privatizării, ca organ al autorităţii publice abilitat în acest domeniu, pe de o parte, şi consiliul pentru privatizare, care va fi abilitat să acţioneze în numele participanţilor la privatizare, pe de altă parte.

Modul de convocare şi de desfăşurare a adunării generale a colectivului de muncă, precum şi a participanţilor la privatizarea întreprinderii, de adoptare a deciziei de privatizare şi de repartizare a acţiunilor între participanţii la privatizare va fi stabilit prin hotărîre de guvern.

Proiectul prevede reorganizarea întreprinderilor supuse privatizării în societăţi pe acţiuni de tip închis. Scopul acestei prevederi este ca, în eventualitatea unei înstrăinări ulterioare a acţiunilor de către unii acţionari, ceilalţi acţionari să poată beneficia de dreptul preferenţial de a le cumpăra.

Conform acestui proiect de lege, se declară nevalabile toate acordurile de privatizare a întreprinderilor, care au avut loc cu încălcări ale legii, precum şi ale altor acte normative ale Republicii Moldova. Astfel, statul va putea garanta dreptul de proprietate asupra întreprinderilor numai în cazul în care acestea au fost privatizate conform prevederilor legislaţiei Republicii Moldova.

Se preconizează că, după ce va fi adoptată de parlament, legea va intra în vigoare la 1 ianuarue 2005. Guvernul Moldovei i-a avertizat anterior pe investitorii străini că privatizînd obiective din Transnistria fără acceptul Chişinăului şi-ar putea pierde proprietăţile.

Adaugă comentariu

MAIB promotii