Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

IGOR SMIRNOV CONSIDERĂ CĂ NICI VORBĂ NU POATE FI DE UNIREA TRANSNISTRIEI CU REPUBLICA MOLDOVA

13.10.2004

Tiraspol. "Chişinăul intensifică presiunile economice şi politice asupra RMN. Se înmulţesc ofensele la adresa poporului Transnistriei şi a conducerii lui. În aceste condiţii, este evident că astăzi nici vorbă nu mai poate fi de unirea cu Moldova", a declarat marţi Igor Smirnov, liderul transnistrean, în cadrul conferinţei internaţionale cu genericul "Statalitatea Transnistriei: istorie şi actualitate".

Precum relatează corespondentul agenţiei INFOTAG de la Tiraspol, Smirnov s-a pronunţat pentru desfăşurarea în regiune a unui referendum cu privire la viitorul Transnistriei.

"Ar trebui să se organizeze un referendum republican, la care să fie antrenaţi observatori internaţionali, pentru a nu apare dubii în privinţa legitimităţii statului nostru. Rezultatele referendumului vor constitui lege pentru noi, o lege pe care va trebui să o respecte comunitatea internaţională, în primul rînd, în persoana SUA, a Uniunii Europene şi OSCE. Soarta poporului transnistrean se decide aici, în Transnistria", a subliniat el.

Potrivit afirmaţiilor lui Smirnov, "toate investigaţiile din ultimii 10 ani demonstrează că poporul are nevoie de puterea pe care a ales-o, deşi este nevoit să trăiască în condiţiile aşa-numitei "nerecunoaşteri", în condiţiile blocadelor permanente - economice, diplomatice, informaţionale". "Poporul transnistrean a fost întotdeauna adeptul păcii, inclusiv cu Moldova, de aceea noi am acceptat crearea statului comun cu aceasta pe bază de federaţie din subiecţi egali în drepturi. Dar conducerea Moldovei nu are nevoie de aceasta. Ideea respectivă s-a dovedit a fi irealizabilă. Nu fără presiuni din partea SUA, UE şi OSCE, conducerea Moldovei a refuzat, într-o formă jignitoare, să ratifice acordurile deja semnate, iar apoi a renunţat şi la concepţia de federaţie", a spus Smirnov.

Nici Grigore Mărăcuţă, preşedintele sovietului suprem din Transnistria, nu crede în posibilitatea edificării unui stat comun cu Moldova.

"Eforturile noastre de mai mulţi ani de a găsi, împreună cu Chişinăul, o formulă reciproc acceptabilă a statului comun nu au condus la nimic. Deşi concepţia privind construirea împreună cu Moldova a unui stat comun pe bază confederativă, aprobată în anul 1993, rămîne în vigoare şi astăzi, noi batem la o uşă închisă de mulţi ani. Timpul a arătat că elita politică moldovenească nu este interesată de construirea statului comun, în care să se ţină seama de interesele populaţiei Transnistriei şi să se garanteze protecţia lor", a spus el.

În opinia lui Mărăcuţă, populaţia din stînga Nistrului a optat în favoarea statalităţii transnistrene încă la începutul anilor '90, de aceea, "chestiunea principală în viitorul referendum nu trebuie să fie întrebarea referitoare la susţinerea statalităţii RMN, ci referitoare la viitorul relaţiilor cu Moldova". "Poporul trebuie să decidă dacă vom continua încercările de a construi cu Moldova un oarecare stat comun sau deja e timpul să renunţăm la aceste eforturi şi, bazîndu-ne pe rezultatele referendumului, să adoptăm decizia politică corespunzătoare", a spus Mărăcuţă.

Adaugă comentariu

MAIB promotii