Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

CONFERINŢĂ DE PRESĂ LA AGENŢIA INFOTAG: JAPONIA NU VA REDUCE VALOAREA ASISTENŢEI TEHNICO-FINANCIARE PENTRU REPUBLICA MOLDOVA

09.11.2004

Chişinău. "Guvernul Japoniei nu intenţionează să reducă valoarea asistenţei tehnico-financiare destinate Republicii Moldova", a declarat Kishichiro Amae, Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Japoniei pentru Republica Moldova cu sediul la Kiev, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute luni la agenţia INFOTAG.

După cum transmite INFOTAG, Kishichiro Amae a comunicat că, pentru anul 2005, bugetul Japoniei, la capitolul cheltuieli, inclusiv ajutor diferitelor state, a fost micşorat esenţial. Cu toate acestea, asistenţa destinată Moldovei nu va fi micşorată.

"Vom continua să ajutăm Republica Moldova, dar totul depinde de realizarea proiectelor comune. Atît timp cît acestea vor corespunde cerinţelor, nici ajutorul oferit de noi nu se va stopa", a spus ambasadorul.

Cu toate acestea, el a specificat că pentru anul 2005 Guvernul Japoniei nu intenţionează să acorde Moldovei cea de a V-a tranşă în cadrul Proiectului moldo-japonez pentru creşterea producţiei alimentare 2KR. Pînă acum, Guvernul Japoniei a oferit patru tranşe financiare nerambursabile în valoare totală de $10,6 mln.

"Proiectul se realizează cu succes, dar vom face o pauză. Totuşi, în anul 2006 cooperarea în acest domeniu va fi reluată. Pentru anul viitor, studiem posibilitatea de a acorda Muzeului Naţional de Arte Plastice ajutor sub formă de echipament de păstrare a obiectelor şi de iluminare", a menţionat el.

Anterior, Guvenrul Japoniei a mai oferit două asemenea ajutoare: în anul 2002, Teatrul Naţional "Mihai Eminescu" a primit tehnică de sonorizare în valoare de 46,7 mln. yeni, iar în anul curent Palatul Naţional a obţinut tehnică audio în valoare de 41,4 mln. yeni.

Cît priveşte acordarea creditelor, Kishichiro Amae a relevat că aceasta depinde de comportamentul Guvernului Republicii Moldova.

La capitolul investiţii, Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Japoniei în Republica Moldova a opinat că Republica Moldova este înconjurată de concurenţi destul de puternici: România, Ucraina şi Federaţia Rusă.

"Aceste state organizează foarte multe acţiuni pentru atragerea investitorilor niponi. Sîntem foarte bucuroşi ca la finele lunii curente la Chişinău se va desfăşura un business-forum, la care va participa şi o delegaţie din Japonia. Sperăm că se vor găsi noi căi de colaborare", a specificat el.

INFOTAG precizează: Pentru prima dată, Guvernul Japoniei a acordat ajutor financiar în valoare de 5 mln. yeni în anul 1994, cînd în Republica Moldova a fost afectată de calamităţi naturale. De atunci şi pînă la momentul de faţă, valoarea asistenţei acordate de către Guvenrul Japoniei Republicii Moldova se estimează la $84,8 mln., inclusiv $36,6 mln ajutoare nerambursabile.

Adaugă comentariu

MAIB promotii