Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

CONFERINŢĂ DE PRESĂ LA AGENŢIA INFOTAG: ONG-URILE DIN MOLDOVA AU PROPUS O NOUĂ STRATEGIE DE SOLUŢIONARE A PROBLEMEI TRANSNISTRENE

30.11.2004

Chişinău. Mai multe ONG-uri din Republica Moldova au elaborat şi au propus o nouă strategie de soluţionare a problemei transnistrene. Aceasta a fost denumită convenţional strategia celor trei D - demilitarizarea, decriminalizarea şi democratizarea regiunii transnistrene.

Igor Munteanu, director executiv al Institutului pentru democraţie şi iniţiative sociale "Viitorul" (organizaţie care a participat la elaborarea acestei strategii), a menţionat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la agenţia INFOTAG, că strategia presupune, în primul rînd, schimbarea actualului format de negocieri. Noul format presupune formula 3-1-3 (Rusia, Ucraina, România plus Moldova plus SUA,UE, OSCE.

Potrivit Strategiei, în regiunea transnistreană urmează să fie introdusă o "administraţie civilă provizorie", care va avea mandat ONU. Aceasta urmează să asigure condiţiile necesare pentru reformarea treptată a structurilor administrative din regiune, democratizarea şi decriminalizarea raioanelor estice.

"Permanent ni se reproşa: dacă sînteţi împotriva Memorandumului Kozak, de ce nu propuneţi altceva în loc? Strategia celor trei D este o alternativă. Punctul ei forte constă în faptul că ea nu presupune un statut imediat al raioanelor din stînga Nistrului - acesta va fi stabilit ulterior, după democratizarea, demilitarizarea şi decriminalizarea regiunii", a menţionat Igor Munteanu.

Oazu Nantoi, coordonator de programe la Institutul de Politici Publice, a comunicat că Strategia urmează să fie implementată în ianuarie 2005 - decembrie 2008. El a spus că, în prezent, autorii documentului întreprind acţiuni în vederea prezentării şi popularizării lui.

Potrivit spuselor sale, la 23 noiembrie, Strategia a fost prezentată oficial la Washington, în incinta Centrului naţional de presă. Următorul pas va fi prezentarea Strategiei la Bruxelles, la sediul Uniunii Europene. Autorii nu exclud că aceasta ar putea fi prezentată şi la Moscova, dar şi la Kiev, după depăşirea crizei politice din Ucraina.

Oazu Nantoi a menţionat că documentul oferă posibilităţi reale de soluţionare a problemei transnistrene şi, de aceea, ar trebui acceptat de părţi, inclusiv de autorităţile de la Chişinău.

El a precizat că, pînă în prezent, documentul a fost semnat de circa 50 de ONG-uri din Moldova. Pînă la finele anului, acesta ar putea fi semnat încă de 200 de ONG-uri.

"Trebuie să ajungem la un consens naţional în această problemă - să se vadă clar că societatea civilă din Moldova şi, de ce nu, autorităţile, au o opinie clară în ceea ce ţine de soluţionarea problemei transnistrene", a menţionat Oazu Nantoi.

Adaugă comentariu

MAIB promotii