Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

PREŞEDINTELE VLADIMIR VORONIN CONSIDERĂ PREZENŢA MILITARĂ A RUSIEI ÎN MOLDOVA DREPT JIGNITOARE PENTRU POPORUL MOLDOVEI

13.12.2004

Chişinău. Vladimir Voronin, preşedintele Moldovei, a calificat drept jignitoare pentru poporul Republicii Moldova prezenţa militară a Rusiei în republică.

"Explicaţi-mi, tovarăşi comunişti, care ar putea fi motivul menţinerii prezenţei militare a Rusiei în Republica Moldova, totodată, în astfel de proporţii simbolice? Ce, noi merităm să fim prieteni cu Moscova numai fiind ameninţaţi de o mie de pistolari ruşi? Sau aceşti o mie de soldaţi rezolvă anumite obiective strategice globale ale Rusiei în Balcani?", s-a întrebat Voronin de la tribuna congresului partidului său.

El a declarat că "această prezenţă militară este jignitoare pentru întregul nostru popor, pentru neutralitatea statului nostru, care crede sincer în prietenia şi parteneriatul strategic cu Rusia fără mediere militară, fără ultimatumuri umilitoare".

"Anume din acest motiv nu am semnat Memorandumul, care prevede menţinerea prezenţei militare a Rusiei pentru încă 20 de ani. Noi am considerat că Republica Moldova nu poate şi nu trebuie să fie complice în tăinuirea adevăratei cantităţi de armament stocat pe teritoriul Transnistriei. Acest lucru nu ni-l va ierta nu numai poporul Republicii Moldova, ci nici poporul Rusiei, care moare astăzi în Cecenia ucis de arme vîndute separatiştilor ceceni din depozitele armatei a 14-a ruseşti", a subliniat preşedintele Voronin. Potrivit afirmaţiilor sale, GOTR (Grupul operativ de trupe ruseşti) "serveşte astăzi drept ultim adăpost pentru separatişti".

"Noi ştim cine inventează pentru conducerea de vîrf a Rusiei pretexte născocite pentru îngheţarea acestei situaţii, noi regretăm că crima organizată şi internaţionala funcţionărească bate cu atîta neobrăzare un par în relaţiile moldo-ruse", a spus preşedintele Moldovei.

"Dar anume noi, Partidul Comuniştilor, un partid cu adevărat popular, care a ajuns la cîrma statului moldovenesc, vom fi cei care vor apăra interesele poporului nostru, inclusiv ale locuitorilor Transnistriei, fără duble standarde false, împotriva oricărui atentat din afară, împotriva oricăror încercări de a înveşnici la Tiraspol dominaţia şi haosul mercenarilor politici ai crimei organizate. Anume noi, partidul comuniştilor, sîntem obligaţi să unim întreaga noastră societate în faţa dictaturii făţişe a acestei grupări criminale transnaţionale şi să obţinem stabilirea unor astfel de relaţii cu Rusia, pe care le merită popoarele celor două state. Şi noi vedem că se întîmplă acest lucru", a subliniat Voronin.

Adaugă comentariu

MAIB promotii