Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

PREŞEDINTELE VLADIMIR VORONIN SE PRONUNŢĂ PENTRU CREAREA MINISTERULUI ADMINISTRAŢIEI PUBLICE

17.02.2005

Chişinău. Preşedintele Vladimir Voronin a înaintat guvernului o iniţiativă privind crearea ministerului administraţiei publice locale.

După cum a comunicat pentru INFOTAG serviciul de presă al şefului statului, el a argumentat oportunitatea creării noului minister prin "necesitatea imperioasă de a avea garanţii sigure că problemele lor se vor bucura de atenţia cuvenită din partea tuturor organelor centrale ale statului".

Preşedintele a menţionat că în majoritatea ţărilor europene democratice, de problemele autorităţilor administraţiei publice locale se ocupă ministere sau departamente guvernamentale specializate.

"În cazul nostru, necesitatea de a avea un asemenea organ este şi mai evidentă. În primul rînd, un asemenea minister este necesar din punctul de vedere al integrării eforturilor organelor puterii centrale şi locale, orientate spre modernizarea generală a ţării. În rîndul al doilea, el este necesar din punctul de vedere al implementării proiectului de mare anvergură "Satul Moldovenesc", care reclamă prezenţa unui centru unic de coordonare a transformărilor preconizate. În rîndul al treilea, un asemenea minister ar concentra întreaga activitate vizînd problematica administraţiilor publice locale - politică, organizatorică, administrativă, legislativă şi cea de cooperare internaţională", a subliniat Voronin.

Preşedintele şi-a exprimat regretul că "la ora actuală de problemele legate de activitatea autorităţilor publice locale se ocupă şi Aparatul Guvernului, şi Ministerul Justiţiei, şi Parlamentul, şi multe alte structuri, ceea ce generează confuzii şi lipsa totală de coordonare".

În opinia şefului statului, crearea ministerului "va stimula într-o măsură considerabilă consolidarea democraţiei locale, promovarea unei politici consecvente orientate spre ridicarea standardelor de administrare în cadrul organelor puterii locale, afirmarea principiilor şi abordărilor europene în relaţiile dintre organele puterii locale şi cele ale puterii centrale".

După cum a informat anterior INFOTAG, anul 2005 a fost declarat, prin decret prezindenţial, an al autoadministraţiei locale.

Adaugă comentariu

MAIB promotii