Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

ANTREPRENORII MANIFESTĂ UN INTERES DEOSEBIT FAŢĂ DE IMPLEMENTAREA "LEGII GHILOTINEI"

17.03.2005

Chişinău. Circa 100 de interpelări telefonice au parvenit la "linia fierbinte", instituită de Ministerul Economiei, cu începere din 7 februarie, cînd a demarat implementarea Legii privind optimizarea cadrului normativ de reglementare a activităţii de întreprinzător, supranumită "Legea ghilotinei".

Precum deja a relatat INFOTAG , pe parcursul a 6-7 luni urmează a fi revizuite toate actele departamentale, care se referă la activitatea de antreprenoriat .

Cele care prevăd implicarea structurilor statale în activitatea întreprinderilor sau conţin alte prevederi ce nu corespund economiei de piaţă urmează a fi anulate. Pînă la decizia finală a Comisiei de stat, instituită pe principii de paritate din funcţionari publici şi reprezentanţi ai antreprenoriatului acţiunea actelor departamentale, care nu au fost publicate în "Monitorul oficial" a fost stopată.

Pentru a asigura transparenţă în implementarea Legii şi a cunoaşte impactul acestui proces asupra activităţii antreprenoriale oamenilor de afaceri li s-a oferit posibilitatea de a a-şi expune opiniile, de a semnala problemele apărute pe parcurs şi de a formula propuneri la "linia fierbinte"( numerele de telefon 23 .41.66 sau 23,41.33).

Ludmila Ţimbaliuc, specialist principal la acest minister a menţionat pentru INFOTAG, că cele 100 de interpelări au fost în majoritate de la antreprenori din municipiul Chişinău.

Ei au semnalat dublarea unor funcţii ale inspectoratelor fiscale teritoriale cu cele ale primăriei la eliberarea unor autorizaţi sau la obţinerea patentei de întreprinzător.

Multe semnale se referă la activitatea Departamentului vamal , în special, la activitatea serviciilor vamale aflate la frontieră. Acestea solicită la exportul unor produse autorizaţii, necesitatea cărora nu a putut fi confirmată nici de un act normativ, publicat în Monitorul Oficial.

Un şir de interpelări se referă la activitatea birourilor notariale, unor structuri de stat , care au funcţii de control, şi, în acelaşi timp, prestează servicii cu plată întreprinderilor.

Ţimbaliuc a specificat că fiecare interpelare e adusă la cunoştinţa structurilor respective la care aceasta se referă, ulterior antreprenorilor li se oferă răspunsuri concrete.

Pentru a mediatiza scopule şi esenţa "Legii ghilotinei", cat şi a modalităţilor de implementare Ministerul Economiei a organizează seminare cu direcţiile economice din raioanele republicii.

Adaugă comentariu

MAIB promotii