Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

PARTIDUL COMUNIŞTILOR DE GUVERNĂMÎNT A DETERMINAT CANDIDATURILE PENTRU PRINCIPALELE POSTURI DE CONDUCERE A STATULUI

23.03.2005

Chişinău. Partidul comuniştilor, care a obţinut 56 din 101 mandate în noul parlament a determinat candidaturile sale pentru principalele posturi de conducere în ţară. Candidaturile au fost confirmate la plenara de miercuri a CC a PCRM.

După cum a comunicat corespondentului INFOTAG unul dintre participanţii la Plenară, în mod unanim s-a hotărît ca partidul să înainteze pentru postul de preşedinte candidatura preşedintelui său, actualul şef al statului Vladimir Voronin. Sursa şi-a exprimat convingerea că se va ajunge la înţelegere cu celelalte două fracţiuni, pentru acumularea celor 61 de voturi necesare pentru alegerea preşedintelui.

Potrivit sursei, Plenara de asemenea a decis că la postul de preşedinte al parlamentului va fi propusă candidatura actualului ministru al economiei Marian Lupu, în vîrstă de 39 de ani. La funcţia de vicepreşedinte al parlamentului s-a hotărît a o propune pe Maria Postoico, care în parlamentul precedent a ocupat funcţia de preşedinte al comisiei juridice. Pînă la şedinţa Plenarei se vorbea că pentru funcţia de preşedinte al parlamentului va fi propus actualul ambasador al Moldovei în Rusia Vladimir Ţurcan.

După toate probabilităţile funcţia celui de-al doilea vicepreşedinte al parlamentului va fi propusă blocului de opoziţie "Moldova Democrată", care dispune de 34 de mandate. Opoziţiei îi vor fi oferite 4 din 9 funcţii de preşedinţi, precum şi de vicepreşedinţi ai comisiilor parlamentare. Se cunoaşte că Victor Stepaniuc, care în parlamentul vechi era în fruntea fracţiunii PCRM, în cel nou va conduce comisia pentru învăţămînt şi mass-media. Formarea structurilor de conducere a parlamentului va avea loc chiar la prima şedinţă, care va avea loc joi, 24 martie.

Plenara nu a pus în discuţie candidaturile pentru noul guvern al Moldvoei. Majoritatea participanţilor la ea, inclusiv preşedintele Vladimir Voronin, consideră că mulţi dintre membrii cabinetului de miniştri, inclusiv prim-ministrul Vasile Tarlev, după toate probabilităţile, îşi vor păstra funcţiile actuale. Despre aceasta vorbeşte şi desemnarea lui Lupu drept candidat pentru funcţia de speaker. Pînă la alegeri se considera că Lupul este principalul concurent al lui Tarlev pentru postul de prim-ministru.

În ajun, la încheierea ceremoniei de înmînare a mandatelor deputaţilor din noul parlament, preşedintele Vladimir Voronin a declarat că "se va reuşi evitarea crizei politice şi nu se vor organiza alegeri noi". În cadrul primei şedinţă a parlamentului, care va avea loc joi, 24 martie, va fi aleasă conducerea parlamentului. Pentru această sînt suficiente 52 de voturi, săptămîna viitoare deputaţii vor purcede la alegerea noului preşedinte. Pentru această sînt necesare 61 de voturi.

Adaugă comentariu

MAIB promotii