Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

PRIN INTERMEDIUL BĂNCII UNITE A GEORGIEI, BANCA RUSĂ VNEŞTORGBANK SE LANSEANZĂ PE PIAŢA MOLDOVEI

01.04.2005

Chişinău. Comunitatea bancară din Moldova califică venirea pe piaţa republicii a Băncii Unite a Georgiei drept un fapt foarte benefic.

"INFOTAG" a mai informat că banca georgiană devine proprietar al acestei bănci moldoveneşti, prin cumpărarea a trei companii britanice, care deţin pachetul majoritar de acţiuni ale BC Businessbank SA, în care 100% de acţiuni continuă să aparţină străinilor.

Mai mulţi experţi bancari au declarat pentru "INFOTAG" că prin intermediul băncii georgiene o mare instituţie financiară a Rusiei, Vneştorgbank, va adera la sectorul bancar al Moldovei. Banca Rusiei deţine 51% din acţiunile Băncii Unite a Georgiei.

Managerii din cadrul Vneştorganbk au declarat, încă în anul 2004, că strategia băncii prevede lansarea pe pieţele Georgiei, Armeniei, Ucrainei şi Moldovei. Se pare că venirea Băncii Unite a Georgiei în Moldova va semnifica activitatea intensă a "Vneştorgbank pe piaţa moldovenească.

Preşedintele Consiliului de Directori al BC Energbank S.A., Mihail Ogorodnicov, a declarat pentru "INFOTAG" că tranzacţia cu Businessbank va rezolva simultan şi eficient mai multe probleme importante.

"Banca moldovenească şi sporeşte activele şi capitalul real, rezolvă cu uşurinţă problema privind obţinerea licenţei de categoria B, noi produse bancare vor apărea pe piaţă, iar operaţiunile de export-import dintre businessul moldovenesc şi Rusia vor fi mai lesne de efectuat", a spus Ogorodnicov.

El a atras atenţia la situaţia politică, care în urma acestei tranzacţii, în ciuda recentei agravări a relaţiilor dintre Chişinău şi Moscova, va permite o dezvoltare continuă a relaţiilor economice cu Rusia, pe piaţa căreia lucrează exportatori moldoveni.

Managerul general al Energbank-ului a mai menţionat că soluţionarea problemelor băncii prin metoda asanării, şi nu a lichidării este un element important pentru tot sistemul bancar.

Această metodă va face posibilă evitarea mai multor probleme, pe care nu şi le-ar dori nici clienţii şi managerii Businessbank-ului, nici Banca Naţională, care nu a trebuit să anunţe procedura de lichidare şi să-şi desemneze administraţia într-o bancă cu probleme.

Bancherii susţin că instituţiile financiare internaţionale vor continua să cumpere bănci moldoveneşti în anul 2005, după ce s-au lansat pe pieţele ţărilor învecinate - România şi Ucraina.

Preşedintele băncii BC Moldova-Agroindbank SA, cea mai mare din Moldova, Natalia Vrabie, a declarat într-un interviu acordat revistei economico-financiare "Profit"- "capitalul străin se arată interesat de piaţa bancară moldovenească".

"Simţim deja semnale care atestă acest interes", a spus Vrabie, lăsînd să se înţeleagă că acest interes vine din partea băncilor din Europa.

Un bancher şi-a exprimat regretul că tranzacţiile de genul celei cu Businessbank nu sunt efectuate pe piaţa valorilor din Moldova, pentru că ar putea înviora piaţa autohtonă a valorilor mobiliare şi a suctita interesul investotirolor moldoveni şi străini faţă de ea.

Adaugă comentariu

MAIB promotii