Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

PREŞEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA VLADIMIR VORONIN A FOST ALES PENTRU AL DOILEA MANDAT

04.04.2005

Chişinău. Preşedintele Republicii Moldova în exerciţiu Vladimir Voronin a fost ales în funcţia de şef al statului pentru al doilea mandat. El a fost votat de 75 din 101 de deputaţi prezenţi, luni, la şedinţa specială a Parlamentului republicii. Pentru a alege preşedintele e nevoie de trei cincimi din voturile deputaţilor, 61 de voturi. Al doilea candidat, preşedintele Academiei de Ştiinţe a Moldovei, Gheorghe Duca, a obţinut un vot.

La alegeri au participat 78 de deputaţi, din Partea Partidului Comuniştilor, PPCD, Partidului Democrat şi Partidului Social-Liberal.

Deputaţii din Alianţa "Moldova Noastră" au refuzat să participe la alegeri şi nu au primit buletinele pentru vot secret.

Preşedintele Vladimir Voronin le-a exprimat recunoştinţă deputaţilor care i-au susţinut candidatura în alegeri. El a declarat că va anunţa, în zilele următoare, candidatura de prim-ministru, care va fi obligat să formeze Guvernul şi să prezinte spre aprobare Parlamentului noua componenţă a Cabinetului de Miniştri.

Vladimir Voronin s-a născut la 25 mai 1941, în satul Corjova, raionul Dubăsari, pe malul stîng al Nistrului. În 1961 a absolvit Tehnicumul Cooperatist din Chişinău, în 1971 - Institutul Unional de Industrie Alimentară, în 1983 - Academia de Ştiinţe Publice pe lîngă CC al PCUS, în 1991 - Academia Ministerului de Interne al URSS. Este general-maior de poliţie.

A lucrat în cadrul organelor administrării de stat, a fost preşedinte de executive. În perioada anilor 1983-85 a lucrat în aparatul CC al Partidului Comunist al Moldovei, în 1985-1989 a fost prim-secretar al Comitetului Orăşenesc de Partid Bender, în 1989-90 - ministru al Afacerilor Interne al Moldovei.

În anul 1993, a devenit copreşedinte al Comitetului Organizatoric pentru restabilirea Partidului Comuniştilor, iar în 1994 este ales în funcţia de prim-secretar al acestui partid (din 2001 este preşedinte al Partidului Comuniştilor). În anul 1996, Vladimir Voronin a candidat la funcţia de preşedinte al ţării în cadrul alegerilor generale ale şefului statului, dar a acumulat circa 10 la sută din sufragii. Din martie 1998 pînă în aprilie 2001, a fost deputat în Parlament. După victoria repurtată de Partidul Comuniştilor în alegerile parlamentare din 4 aprilie 2001, a fost ales Preşedinte al Republicii Moldova. A fost investit în funcţie pe 7 aprilie.

Este căsătorit, are un fecior şi o fiică, şi trei nepoţi.

Adaugă comentariu

MAIB promotii