Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

PPCD ACUZĂ AUTORITĂŢILE TRANSNISTRENE DE FAPTUL CĂ ÎNCEARCĂ SĂ DETERIOREZE RELAŢIILE DE PARTENERIAT DINTRE PARTID ŞI PREŞEDINTELE REPUBLICII

18.04.2005

Chişinău. Partidul Popular Creştin-Democrat (PPCD) a acuzat autorităţile de la Tiraspol, şi în special pe ministrul securităţii al autoproclamatei RMN, Vladimir Antiufeiev, de faptul că încearcă să deterioeze relaţiile de parteneriat care s-au stabilit, în ultimul timp, între preşedintele republicii şi PPCD.

Săptămîna trecută, Vladimir Antiufeiev a susţinut o conferinţă de presă, în cadrul căreia a lăsat să se înţeleagă că răpirea deputatului creştin-democrat, Vlad Cubreacov, în 2002, ar fi fost înscenată de liderul PPCD, Iurie Roşca, de comun acord cu preşedintele Vladimir Voronin.

"Declaraţiile lui Şevţov-Antiufeev confirmă o data în plus faptul că tocmai făptaşii crimei caută să arunce vina asupra lui Voronin ", se spune într-un comunicat de presă, difuzat de PPCD.

În documentul citat se menţionează că "răpirea lui Vlad Cubreacov s-a produs într-un moment de maximă tensiune politică, cînd confruntarea între putere şi opoziţie se manifesta prin demonstraţii de amploare", iar anumite "elemente provocatoare, strecurate în mulţime, căutau să incite spiritele, şi să provoace confruntări între manifestanţi şi poliţişti şi intrarea protestatarilor în clădirea preşedinţiei pentru a se răfui fizic cu Voronin".

PPCD susţine că acest lucru nu s-a produs numai datorită "autorităţii şi vitezei de reacţie a lui Iurie Roşca şi a altor lideri ai PPCD".

"Aşa cum am presupus atunci, "a treia forţă", care a fost şi rămâne interesată de destabilizarea situaţiei politice din Republica Moldova şi, concomitent, de înlăturarea lui Voronin, dar şi în egală măsură de anihilarea PPCD este regimul criminal de la Tiraspol", se spune în comunicat.

Referindu-se la intenţia autorităţilor de la Tiraspol de a porni urmărire penală în legătură cu răpirea deputatului Vlad Cubreacov, PPCD aminteşte că regimul transnistrean " s-a opus cu vehemenţă, de-a lungul ultimilor trei ani de zile, prezenţei anchetatorilor moldoveni şi efecturării cercetărilor penale în spaţiul pe care îl controlează ilegal". "PPCD califică declaraţiile făcute de Şevţov-Antiufeev drept o diversiune şi un element al războiului propagandistic purtat împotriva Republicii Moldova. Această diversiune urmăreşte intoxicarea opiniei publice, compromiterea parteneriatului politic dintre forţele parlamentare de la Chişinău, îndepărtarea suspiciunii legitime care planează asupra regimului separatist, precum şi derutarea anchetei penale desfăşurate în cazul Cubreacov de organele de drept ale Republicii Moldova ", se mai arată în comunicat.

Adaugă comentariu

MAIB promotii