Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

LOCUITORII SATELOR MOLDOVENEŞTI DIN TRANSNISTRIA PICHETEAZĂ AMBASADA RUSIEI LA CHIŞINĂU

26.04.2005

Chişinău. Peste o sută de ţărani din localităţile raionului Dubăsari, situate în stînga Nistrului, desfăşoară, pe 26 aprilie, o acţiune de protest lîngă Ambasada Rusiei la Chişinău, cerîndu-i să exercite neîntîrziat influenţă asupra autorităţilor autoproclamatei RMN pentru a rezolva problema sătenilor care nu îşi pot prelucra terenurile.

Deşi ţăranii declarase anterior că vor veni la acţiunea de pichetare cu tehnică agricolă, recomandările insistente ale autorităţilor şi organelor de drept i-au determinat să renunţe deocamdată la acest lucru. Protestatarii au purtat pancarte şi au scandat "Plecaţi de pe pămîntul nostru!", "Smirnov lasă-i pe ţărani în cîmp, pentru că ei nu fac politică", "Nu sîntem sclavi!", "Încetaţi fărădelegile", "Vrem pămînt!".

Preşedintele raionului Dubăsari Grigore Polcinschi a afirmat pentru "INFOTAG" că motivul acţiunii este încălcarea de către regimul transnistrean a drepturilor omului, în special, dreptului de proprietate şi celui de liberă circulaţie a cetăţenilor Moldovei din stînga Nistrului.

"Mii de săteni - proprietari de terenuri nu pot prelucra propriul lor pămînt şi riscă să rămînă fără recoltă. Din toamna trecută, peste şase sute de hectare au rămas nearate, pentru că autorităţile de la Tiraspol le interzic ţăranilor să desfăşoare lucrări agricole de primăvară, pînă nu vor încheia contracte de arendă şi nu vor achita impozite", a spus el.

Polcinschi s-a arătat convins că Rusia, în calitate de ţară-garant în procesul de reglementare a conflictului transnistrean, este în măsură să soluţioneze litigiul funciar, dar nu a exclus că "este interesată să menţină o situaţie instabilă". Pentru acest motiv, organizatorii acţiunii intenţionează să discute cu reprezentanţii ambasadei şi "să găsească cheia pentru a soluţiona problema".

"Dezaprobăm categoric semnarea contractelor de arendă pentru propriile noastre terenuri şi calificăm drept nelegitim faptul că Tiraspolul pretinde pămîntul părinţilor noştri. Pentru majoritatea sătenilor pămîntul este unica sursă de supravieţuire, iar acţiunile Transnistriei se aseamănă cu o foamete planificată", a opinat preşedintele cooperativei "Gorocom" Gheorghe Ursu.

În cazul în care Transnistria va refuza să-şi retragă posturile vamale şi de grăniceri şi va continua să-i împiedice pe ţărani să-şi prelucreze terenurile, ei intenţionează să picheteze permanent Ambasada Rusiei, începînd cu 11 mai.

Comentînd situaţia privind terenurile în litigiu, liderul de la Tiraspol Igor Smirnov a declarat presei locale că "ele se află pe teritoriul nostru şi trebuie să aducă beneficii bugetului nostru".

"Este vorba de impozitul funciar. Şi fiecare a beneficiat de explicaţiile de rigoare. Deja peste 30 de beneficiari funciari au fost înregistrai. Moldova însă, a făcut alţi paşi: se umblă, se fac intimidări sub aspect juridic. De asemenea, cu scopuri politice", a subliniat Smirnov.

Adaugă comentariu

MAIB promotii