Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

ÎN ACEST AN, CHIŞINĂUENII VOR AVEA DE PLĂTIT ÎN JUR DE 1,5 MII LEI PENTRU MASA DE PAŞTI

29.04.2005

Chişinău. Meniul de Paşti, calculat la preţurile din Piaţa Agricolă Centrală a capitalei, costă în acest an circa 1,5 mii lei (cca 120 USD), în timp ce salariul mediu pe economie este de 1200 de lei.

Astfel, mieii pot fi cumpăraţi la preţul de 40 - 45 de lei kilogramul, zece ouă de casă costă în jur de 12 lei faţă de 8 lei, cu cît erau comercializate acum o săptămînă. Unităţile avicole vînd ouă la 7- 8 lei. În urmă cu un an, de Sărbătorile de Paşti, ouăle erau mai scumpe - 14 lei pentru 10 bucăţi.

Un kilogram de pastramă costă 105 lei, şuncă afumată - în jur de 90 de lei. Brînza de vaci poate fi procurată la preţul de 20 de lei, faţă de 15 lei, acum două săptămîni. Caşul se vinde cu 35 - 40 de lei kilogramul faţă de 30 de lei - preţ stabilit acum o săptămînă.

Un cucoş viu poate fi cumpărat la un preţ de 130-150 lei, un iepure - la 120 de lei, un curcan - 150 de lei. O găină sau o raţă costă între 50 - 70 lei, faţă de preţul de 40 de lei, la care erau vîndute acum o săptămînă.

Carnea de porc este vîndută la preţuri cuprinse între 60 - 80 lei pentru un kilogram, iar cea de vită - la 40 - 50 de lei.

Roşiile de import costă 20-25 lei kilogramul, castraveţii - 20 lei, iar cei crescuţi în seră ajung pînă la 35 - 40 de lei pentru un kilogram. Ridichea poate fi cumpărata la preţul de 15 lei pentru un kilogram, iar ardeii graşi - 60 de lei kilogramul.

Solicitaţi de "INFOTAG", mai mulţi comercianţi au menţionat, că preţurile majorate la unele produse, cum ar fi carnea, lactatele, roşiile şi castraveţii, se vor menţine pînă la Paştele Blajinilor (9 mai).

La magazine, preţurile produselor nu s-au majorat, dar sînt cu cel puţin 15 la sută mai mari decît în pieţele agricole, unde cetăţenii riscă să cumpere produse alterate, cu termen expirat. În perioada Sărbătorilor de Paşti, locuitorii capitalei pot face cumpărături şi la tîrgurile tradiţionale, pe care autorităţile mun.Chişinău le organizează în fiecare an.

În acest an, cel mai mare producător de produse de panificaţie "Franzeluţa", a pus în vînzare diverse produse pascale - cozonaci, pască, seturi de ouă de ciocolată, checuri, la preţuri variind de la 3 la 50 de lei, produse care vor fi în vînzare pînă la 15 mai curent.

Adaugă comentariu

MAIB promotii