Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

AP OSCE ÎNDEAMNĂ LA RELUAREA NEGOCIERILOR ÎN PROBLEMA TRANSNISTREANĂ

20.06.2005

Chişinău. Adunarea Parlamentară a OSCE a îndemnat toate părţile interesate, mai ales, Parlamentul şi Guvernul Moldovei, precum şi Sovietul Suprem şi autorităţile regiunii transnistrene, să reia, de comun acord cu OSCE "negocierile serioase pentru identificarea unei soluţii durabile a problemei privind statutul Transnistriei", se arată într-un proiect de Rezoluţie pentru Moldova, pregătit pentru sesiunea anuală a AP OSCE, care va avea loc în perioada 1-5 iulie, la Washington.

O delegaţie a AP OSCE care a vizitat săptămîna trecută Chişinăul şi Tiraspolul a familiarizat părţile cu proiectul menit să contribuie la rezolvarea conflictului transnistrean. În documentul remis Agenţiei INFOTAG se exprimă îngrijorarea în legătură cu neîncrederea sporită între autorităţile de la Chişinău şi Tiraspol, ca urmare a adoptării mai multor măsuri unilaterale care înrăutăţesc şi mai mult perspectivele de reglementare. Potrivit autorilor documentului, căutarea fără rezultat a soluţiilor pentru problema ce ţine de statutul Transnistriei, este un impediment serios pentru progresele economice şi sociale în Moldova, dar şi pentru integrarea ei continuă în structurile europene.

AP OSCE se declară dispusă să sprijine dialogul dintre Chişinău şi Tiraspol prin ajutorarea Parlamentului Moldovei şi Sovietului Suprem al Transnistriei, în reluarea contactelor în vederea discutării problemelor respective.

În opinia autorilor rezoluţiei, iniţiativele lansate recent de Preşedintele şi Guvernul Ucrainei pot fi un stimulent pentru procesul negocierilor.

AP OSCE se declară convinsă că orice reglementare a conflictului în problema statutului Transnistriei va fi eficientă doar în cazul în care va fi acceptabilă pentru poporul Moldovei, inclusiv persoanele care locuiesc în regiunea transnistreană, în cadrul unui proces democratic.

În acest context, autorităţile de la Tiraspol sînt îndemnate să adopte măsurile necesare stimulării dezvoltării partidelor politice, a organizaţiilor societăţii civile, a reprezentanţelor mass-media şi a altor instituţii democratice similare în regiunea transnistreană.

AP OSCE a mai făcut apel către Guvernul Ucrainei pentru ca partea ucraineană să procedeze imediat la realizarea intenţiei anunţate de a exercita un control mai intens la hotarul moldo-ucrainean şi de a rezolva problemele de crimă organizată şi corupţie, de trafic ilegal în această regiune.

Parlamentarii OSCE intenţionează să ia notă de disponibilitatea Uniunii Europene şi SUA de a se implica mai energic în procesul negocierilor şi speră ca participarea activă a tuturor actorilor internaţionali interesaţi să ajute la reglementarea durabilă şi atotcuprinzătoare a problemei transnistrene.

AP OSCE s-a arătat îngrijorată de "progresele nesemnificative" în ceea ce priveşte onorarea de către Rusia a angajamentelor asumate în timpul întrevederii la nivel înalt de la Istanbul, în anul 1999, privind retragerea trupelor şi armamentului de pe teritoriul Republicii Moldova.

Adaugă comentariu

MAIB promotii