Exclusiv

Press-release

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

Reforme în gestiunea fondului locativ în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina

31.01.2018Destrămarea imperiului sovietic și declararea independenței în Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, a generat mai multe reforme. Trecerea de la sistemul administrativ de comandă la principiile economiei de piață, renunțarea statului la rolul de monopolist privind investirea mijloacelor financiare pentru dezvoltarea şi întreținerea fondului de locuințe au condus spre o situație neordinară în sectorul spațiului locativ.


Press-release

Press-release

05.04.2013Consiliul Asociaţiei Investitorilor străini despre acţiunea autorităților la staţiile PECO Tirex Petrol


Пресс-релиз

Пресс-релиз

05.04.2013Moldasig menţine poziţia de lider pe piaţa de asigurări din Republica Moldova


Comunicat de presă

Comunicat de presă

05.04.2013Astfel da atacuri asupra business-ului sunt inadmisibile

Comentarii

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

TRANSPLANTOLOGIA DIN MOLDOVA

01.04.2013(Directorul Agenției de Transplant, Igor CODREANU, a relatat despre operații unice de transplant de organe de la donatori vii într-un interviu acordat reporterului agenției ”INFOTAG”, Alina Popova).

Presa

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

MARIAN LUPU: TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCȚIA DE PRIM-MINISTRU ESTE SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII VIITOARE

05.04.2013Termenul limită pentru înaintarea candidatului la funcția de prim-ministru este sfârșitul săptămânii viitoare. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu în cadrul emisiunii ”Fabrica” de la Publika TV.

Galeria foto

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

UE SPRIJINĂ PROIECTUL PRIVIND CONSOLIDAREA ÎNCREDERII ÎNTRE PROFESORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

GERMANIA VA AJUTA FEMEILE DIN CHIŞINĂU SĂ INIŢIEZE AFACERI PROPRII

12.07.2005

Chişinău. Biroul de Cooperare Tehnică al Germaniei (GTZ) a lansat recent proiectul "Promovarea antreprenoriatului feminin în Moldova", menit să sprijine femeile din municipiul Chişinău în lansarea afacerii proprii.

Aurica Crozu, manager general GTZ, a comunicat pentru INFOTAG că proiectul este prevăzut pentru un termen de doi ani. În cadrul lui urmează a fi lansate cca 50 de afaceri.

Iniţial, sînt invitate la colaborare organizaţiile de femei din municipiu, care urmează să prezinte propuneri concrete de organizare a training-urilor, seminarelor, meselor rotunde, care să ofere cunoştinţe necesare întocmirii business-planurilor şi, ulterior, demarării afacerilor, a menţionat Aurica Crozu.

Femeile care vor studia teoria, vor putea scrie propriile planuri de afaceri şi, respectiv, vor obţine granturi în valoare de pînă la 2 mii euro. De asemenea, cel puţin 70 din femeile tinere, care activează în micul business, urmează să beneficieze de consultanţă, seminare privind administrarea corectă a afacerilor.

"Suma de 2 mii de euro este insuficientă pentru a demara o afacere, de aceea este necesar ca viitoarele beneficiare să propună o contribuţie proprie, dar şi un credit bancar sau împrumut", a precizat managerul general al GTZ.

GTZ colaborează cu organizaţia germană "Senior Expert Service" care, la solicitarea viitoarelor femei de afaceri, va trimite experţi specializaţi în diferite domenii, pentru a acorda consultanţă.

"Beneficiari ai proiectului nostru pot deveni femeile tinere, care au absolvit o facultate, dar nu şi-au găsit un serviciu pe măsură. Indiferent din ce domeniu vor fi, psihologie, meşteşugărit sau modeling, sîntem gata să le ajutăm în realizarea unor business-planuri îndrăzneţe şi profitabile", a mai declarat Aurica Crozu.

INFOTAG precizează: GTZ este o organizaţie internaţională care oferă soluţii pentru dezvoltarea politică, economică, ecologică şi socială în lumea globalizată; susţine reformele complexe, procesele de schimbare şi contribuie la îmbunătăţirea condiţiilor de trai şi a perspectivelor. GTZ a fost instituită în anul 1975, de către Guvernul Federal German. GTZ implementează în numele Guvernului german circa 2, 7 mii de proiecte şi programe de dezvoltare în peste 100 de ţări ale lumii. Organizaţia şi-a lansat activitatea în Moldova în anul 1994, iar în prezent realizează în ţară 5 proiecte, din care trei au demarat în 2004, iar două ("Îmbunătăţirea asistenţei elevilor cu nevoi speciale în şcoli şi în instituţii speciale" şi "Promovarea antreprenoriatului feminin în Moldova") - în anul curent.

Adaugă comentariu

MAIB promotii